Райската градина в сърцето на Мексико

0
 

Сподели

Shares

Peika.bg е онлайн пространството, от което можем да се почерпим с вдъхновение и полезни съвети за редица пътешествия. Тази седмица от „Пейка“ ни отвеждат на райско пътешествие в градините Лас Позас в Мексико.

Райската градина на Мексико
Снимка: peika.bg

Как си представяте Райската градина?

Отидете в сърцето на Мексико, за да видите дали предположенията ви съвпадат! Посетете градините Лас Позас (в превод „басейните“) – сюрреалистично съчетание на природа, скулптура и много смели идеи.

За да ги намерите обаче, ще трябва да се впуснете в истинско приключение сред дивата природа. Ще преминете покрай множество малки водопади и гъста растителност. Природата определено е ключов елемент в тази приказна атмосфера. Тази част от мексиканската джунгла се е превърнала в едно от най-интересните сюрреалистични места на 20-ти век.

Райската градина на Мексико
Снимка: peika.bg

В периода 1949-1984 Едуард Джеймс – поет, силно увлечен по новото течение в изкуството, решава да придаде форма на представите си за това как изглежда Райската градина. Дълго време на намира подходящо място, докато не попада в подножието на планината Сиера Мадре в Мексико.

Там създава над 36 бетонни постройки – замъци, колони, вити стълби, водещи до никъде, цветя и скулптури, които провокират въображението. Приютява много екзотични животни и засажда над 29 000 орхидеи. Това му отнема повече от 35 години и над 5 милиона долара.

Райската градина на Мексико
Снимка: peika.bg

За себе си казва, че е „по-луд, отколкото всички сюрреалистите заедно“, защото събира на едно място природа и дизайн, за да се създаде едно наистина райско място. То е открито случайно след смъртта му и бързо се превръща в една от най-популярните атракции в Мексико.

Днес тропическата растителност е погълнала голяма част от бетонните скулптури, което прави градините още по-мистериозни и необикновени!

Райската градина на Мексико
Снимка: peika.bg

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.