Suunto – отличено развитие

Още в началото на 2017 г. марката печели престижна награда

0
 

Сподели

Shares

Началото на марката, която днес познаваме под името Suunto, се бележи от патентоването на една изключителна иновация. През 1936 г. инженерът Туомас Волонен преоткрива и патентова метода за произвеждане на компаси с магнитна стрелка, затворена в капсула, пълна с течност или т.нар. „мокър” компас. Течността позволявала много по-голяма точност на компаса в сравнение със „сухите”, по-голяма стабилност на стрелката и по-лесно разчитане на уреда.

Още с иновацията на Волонен се оформя и идеологията на марката: „От началото на времето, човекът изследва. Единственото, което се е променило са средствата”.

Suunto
Снимка: Suunto.com

Следвайки тази идеология, Suunto се превръща в една от водещите марки в света, която непрестанно се стреми към иновации и създаване на нови продукти, които да ни помогнат да бъдем там, където имаме най-голяма възможност да изследваме – навън.

“Suunto” от фински означава „посока” и вече повече от 80 години марката създава часовници, инструменти и компютри за гмуркане, които оказват пътят ни в посоката, която сме начертали.

Редица престижни награди отбелязват развитието на марката всяка година и доказват световното признание към създателите, дизайнерите и инженерите на продуктите, излизащи под марката Suunto, за непрекъснатата им работа и стремеж да създават технологии, бележещи иновации и създаващи модели.

Награди Tauchen/Suunto
Снимка: Stefan von Stengel, tauchen.de

Още в началото на 2017 година Suunto прибави към колекцията си от международни признания и поредната награда – Tauchen, присъдена в категорията „Компютри за гмуркане” (Dive Computers). Наградите Tauchen (Tauchen – гмуркане, от немски) се присъждат ежегодно от едноименното списание за гмуркане и са определяни от мнозина издания като еквивалент на филмовите награди „Оскар”, само че присъждани за най-добри продукти и услуги, свързани с гмуркането. Тазгодишното връчване на наградите беше 19-то поред и победителите бяха избрани сред номинирани в 17 категории, обхващащи сегменти, свързани с подводния спорт, от технологии до туризъм.

Suunto спечели престижната награда в категория „Компютри за гмуркане”, а продуктът, който осигури статуетката е EON Steel.

Suunto EON
Снимка: Suunto

EON Steel е компютър за гмуркане, създаден с насоченост към скуба дайвинг. Освен, че дава информация за дълбочината, на която се намираме и посочва едно от най-важните неща, които трябва да знаем при гмуркане – колко още време можем да останем във водата, компютърът измерва температурата на водата и качеството на въздуха, останал в бутилката. Една от отличителните характеристики на EON Steel обаче, е цветният дисплей, който именно ни помага да разчетем измерените показания точно и лесно под водата. Екранът позволява широко зрително поле и минимизира отблясъците, като използва високо контрастен TFT дисплей, който визуализира данните перфектно без значение от осветеността под водата. Освен това компютърът може да бъде напълно персонализиран, като показва данни точно за това, което ни интересува благодарение на четири различни по изглед дисплея.

Suunto EON
Снимка: Suunto

Продукти на марката Suunto, отличена с редица награди, можем да открием в София на адрес жк. „Мотописта“, бл.12Е и ул. „Г. С. Раковски“ 122. Онлайн с продукти на марката можем да се сдобием от divetec.bg и sportwatches.bg

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.