Радо Янков е втори в неделния старт от слалома в Банско

Сподели

Shares
Радослав Янков на подиума на Световната купа
снимка: FIS/ Почетната стълбичка в неделя: Радослав Янков, Силван Дюфур (Франция) и Щефан Баумайстер (Германия)

На втория старт в дисциплина паралелелен гигатски слалом в програмата на Световната купа по сноуборд от този уикенд, Радослав Янков зае второ място на почетната стълбичка. В неделя българският шампион постигна най-добър резултат в квалификациите и си спечели правото да избира по кое трасе да кара. В официалния старт обаче Янков допусна грешка и падна, пропускайки врата, което за съжаление му коства първото място и остави като победител за деня съперника му Силван Дюфур, от Франция. Въпреки падането, представянето на Янков беше на високо ниво и увеличи допълнително преднината му в генералното класиране за купата. Българинът е първи в листата за събитията от дисциплина паралелен гигантски слалом с резултат от 3200 точки.

„Карах добре във всичките спускания. Просто малко силите не достигнаха накрая. Направих грешка и затова не успях да стана пак първи, но се чувствах сигурен и уверен в себе си“, обясни Янков след състезанието пред „Дневник“. Янков стана първи на старта в паралелния гигантски слалом от петък, като успя да направи безупречно спускане.

Финалното спускане на Янков от петък може да видите тук:

В стартовете от паралелния гигантски слалом участие взе и родната ни състезателка Теодора Пенчева.

Теодора Пенчева паралелен гигантски слалом Световна купа сноуборд Банско
снимка: Петър Милев/ Теодора Пенчева по време на участието си в Световната купа по сноуборд в Банско, 03.02.2017

Състезателката ни в дисциплина бордъркрос Александра Жекова успя да надделее в малкия финал от състезанието по скоростен бордъркрос, отново част от програмата в Банско, но зае седмо място във финалното класиране в старта. В генералното класиране за сезона до момента Сани разполага с 820 точки и заема осмо място.

Александра Жекова сноуборд крос старт
снимка: FIS/ Александра Жекова (в синьо) на старт от Световната купа в Veysonnaz, Швейцария, през март 2016

Галерия Радослав Янков
фотограф: Петър Милев

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.