Изолирай студа с The North Face

0
 

Сподели

Shares
Кадър от филма "Lost Gringos"
снимка: thenorthfacejournal.com/ Кадри от филма „Lost Gringos“

За да сме сигурни, че зимата и студът никога няма да ни изненадат неприятно, е добре да имаме под ръка дрехи, които са създадени да ни защитават именно от най-студените зими. The North Face са специалисти в създаването на топли дрехи, защото използват нови технологии, модерни решения и висококачествени материи. В колекцията на марката присъстват дрехи, ушити с естествени и синтетични изолации и разбира се – с чудесен външен облик и дизайн.

Мъжкото яке PREMONITION от The North Face е част от сериите екипировка на марката Steep Series ™ и е предназначено да запази топлината на тялото ни дори когато поемем на стръмни изкачвания в студени планини. Якето е чудесен избор за случаите, в които ще използваме повече слоеве екипировка, защото е изработено с изолация от гъши пух. Именно естествената изолация прави якето високо компресионно и малко на обем, така че да можем да го комбинираме с шел или да го приберем лесно в раницата, ако времето се затопли (якето се сгъва в джоба си). Външната материя е импрегнирана за отблъскване на вода (DWR), но това, което прави якето уникално, е технологията за съединяване на плата чрез специални тъкани прегради, които намаляват необходимостта от шиене или лепене. Якето е ушито с ергономичен дизайн и е оборудвано с качулка, която пасва под каска, джобове за ръцете, вътрешни джобове и джоб на гърдите. Благодарения на гъшия пух якето предлага възможно най-доброто съотношение топлина/тегло, което означава, че 415-те му грама ще ни предпазят от зимните студове, без значение къде се намираме.

Още едно яке от The North Face е изработено така, че да нямаме никакви проблеми в студеното време. Най-голямото предимство на мъжкото яке THERMOBALL™ HOODIE е, че ще запази топлинните си качества и голям процент от характеристиките си дори да бъде намокрено. Това е възможно благодарение на изолацията от синтетична материя THERMOBALL™, изработена от The North Face в колаборация с PrimaLoft®. За разлика от стандартния пълнеж, който е изграден от непрекъсната нишка синтетични изолации, технологията Termoball™ използва малки и кръгли синтетични клъстери, скупчени много близо едни до други така, че да имитират естествен пух. В следствие на това, дрехите, използващи технологията, могат да се „похвалят” с повечето предимства и на синтетиката, и на пуха – топлина, малък обем, ниско тегло, изолация дори и при намокряне, бързо съхнене. Освен това якето е ушито с рипстопова материя, която го прави много здраво и издръжливо на променящите се условия в планината.

Елекът Nuptse 2 от The North Face е версия без ръкави на якето Nuptse 2 от марката, което е любим модел на мнозина потребители както за преходи в планината, така и за градски разходки в студените зимни дни. Елекът е запълнен с изолация от гуши пух 700, която се грижи за това да ни бъде топло дори при много студено време, докато в същото време позволява свиването на елека до компактни размери. В случай на затопляне на времето или много интензивно движение, дрехата се сгъва така че да бъде прибрана в джоба. Областта на раменете е подсилена с двойна тафта, която предотвратява износването и гарантира, че елекът ще остане здрав дълго дори и носен с тежка раница. За да бъдем допълнително защитени от влагата, елекът е обработен с дълготраен водоотблъскващ импрегнант.

Посочените модели якета от The North Face можете да откриете в магазините на Strim-co и онлайн на strim-co.com

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.