За планините и зимните предизвикателства

0


Дата на събитието: 09.02.2017

Сподели

Shares

За планините и зимните предизвикателства

На 9-и февруари в „Дом на киното” ще се проведе събитието „За планините и зимните предизвикателства”, по време на което ще можем да получим ценни съвети за поведение и безопасност в зимната планина и да присъстваме на представянето на книгата „Първите седем” от алпинистът Боян Петров.

Участие в събитието ще вземат Момчил Дамянов, Боян Петров, д-р Бенжамен Ментешев, Анастас Шипков и Момчил Панайотов, които ще представят своите съвети по различни теми, свързани с безопасното прекарване в планината.

Основните акценти в събитието са:
1. Представяне на книгата „Първите седем“ на българския алпинист Боян Петров;
2. Представяне на наръчник „Академия по лавинна безопасност”;
3. Представвяне на екипировка за лавинна безопасност на Ortovox от Любомир Марчев;

Програмата започва с представяне на Боян Петров и „Хитрини и особености в избора на екипировка за големите планини“, след което идва ред на Момчил Дамянов (Асоциация „Планини и хора”) и „Съвети на планинския водач – екипировка за зимна планина“. Следва Любомир Марчев с демонстрация на лавинна раница и друга зимна екипировка и Mомчил Панайотов (БАССЕС), който ще предостави „Съвети към фрийрайдърите и ходенето в зимната планина“. Д-р Бенжамен Ментешев и Анастас Шипков ще говорят за това „Как да комплектоваме личната си аптечка и да окажем помощ в планината“.

Програмата на 9-и февруари завършва с премиера на български документален филм.
Събитието започва в 19:00 часа, а входът е свободен.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.