В дълбоката пудра и по твърдия сняг със Salomon

0
 

Сподели

Shares

QST е новата серия ски от Salomon, създадени за фрирайд, които обаче могат да бъдат използвани и на пистата. Ските в серията се отличават с прекрасното си представяне по всякакъв терен и заложените в тях технологии за повече лекота, устойчивост и стабилност. Трите модела QST 99, QST 106 и QST 118 са изработени с патентованата и използвана единствено от Salomon конструкция CFX Superfiber.

Ски Salomon QST 99
Ски Salomon QST 99

Salomon QST 99 е перфектната ска за средно напреднали до напреднали скиори, които обичат да приемат предизвикателствата както на обработените терени, така и на тези извън огражденията.

Благодарение на новата конструкция на марката – CFX Superfiber, ските се чувстват много леки и бързи, докато в същото време запазват стабилността си при висока скорост и пъргавината си при евентуално възникнали препятствия. CFX Superfiber се състои от комбинация между карбон – за минимално тегло, но с оптимална здравина, и ленени нишки – за повишена абсорбация на вибрациите, които са разположени по цялата дължина на ските. Профилът на ските е оформен с рокер, който добавя допълнителна гъвкавост на ската и я прави подходяща за разнообразни терени, като ни помага да не потъваме в пресния сняг. Рокерът е съвсем лек и e в опашката, и в носа, като по този начин се гарантира добрата маневреност и способност на ската да завива лесно, докато имаме пълен контрол над нея. По средата ските са оформени с пълен кембър, който осигурява перфектен контакт между ската и терена и гарантира контрола и стабилността при каране по твърд сняг и на писта. Във Върха и опашката на ската е използван материалът Koroyd, който е 70% по-лек от дървото и осигурява безпроблемно плъзгане, без затъване, по снега. Koroyd е изключително подходящ за използване при ски с рокер, защото значително подобрява маневреността и правилното насочване на ските.

Ски Salomon QST 106
Ски Salomon QST 106

Salomon QST 106 отново са ски от тип All-mountain, които се представят изключително добре при току-що наваляла дълбока пудра.

Ските са оформени с издължен и средно повдигнат рокер при носа и опашката, който позволява лесно завиване и излизане от пухкавия сняг. Рокерът гарантира добрата маневреност в пудрата, а кембърът в средата се грижи за здравия страничен грип и добрата контактност с терена, необходима за стабилно спускане. QST 106 отново използват конструкцията от лек, но здрав карбон в съчетание с ленени нишки за по-голяма гъвкавост – CFX Superfiber, и Koroyd във върха и опашката, който подобрява контрола и устойчивостта при удари. Тези ски на Salomon имат талия от 106 мм, която им позволява да „плават” без проблем през дебелия сняг, да имат необходимата пъргавост, когато е необходимо да маневрираме покрай дървета и описват всяка възможна крива на завой, който бихме искали да направим. От край до край ските са „оборудвани” с титаниева платформа за повече здравина под автоматите и по-добро закантване в случай на твърд сняг. Най-хубавото на ските QST 106 е, че могат да бъдат карани както „на пълна мощност”, така и съвсем фино и леко и то, по всякакви терени.

Ски Salomon QST 118
Ски Salomon QST 118

От всички модели, посочени в тази статия, следващият – QST 118, се представя най-добре в най-дълбокия сняг. Безпроблемното маневриране и плъзгане върху пудра като онази в най-епичните сноуборд клипове, е осигурено от дългия и повдигнат рокер в краищата на ската и използваният Koroyd вместо дърво за намалено тегло, по-добър контрол и по-голяма здравина. Ако някой си е мислел обаче, че QST 118 са ски, предназначени само за най-дълбоката пудра, то той греши. Те имат отлична способност да се „приспособяват” към различните среди, в които ги поставяме и са готови да ни преведат също толкова успешно и през твърд сняг. CFX Superfibre и титаниевия гръбнак осигуряват здравина, устойчивост на усукване и стабилност в комбинация с лекота, поемане на вибрациите и маневреност. В средата ските са оформени с кембър за много добро сцепление между тях и терена, а всички кантове са подсилени от край до край за по-голяма здравина и още по-добър грип.

Salomon QST 108
Salomon QST 108

Посочените модели ски от Salomon можем да открием в магазините на Sport box.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.