Зимни забавления с шейните на Hamax

0
 

Сподели

Shares

Освен на ски или сноуборд, зимата може да бъде прекарана по особено добър начин и чрез стария, изпитан метод на спускането с шейна. Особено за децата, шейните са един от първите способи, чрез който да заобичат игрите на зимата.

Hamax са норвежците, които подсигуряват снежното забавление за малки и големи с производството на шейни от 1960 година насам. Дизайнът на „машините” е разработен в Холандия и гарантира удобство и сигурност както за децата, така и за възрастните.

Шейна HAMAX Ice i3
Шейна HAMAX Ice i3

Състезанието с шейни започва с модела Ice i3 на Hamax. Дизайнът на шейната е проектиран така, че тя да може да развива максимална скорост, докато оребрените отдолу ски позволяват по-добър контрол. Шейната е оборудвана със седалка под лек наклон за повече комфорт по време на каране и мека гума на кормилото, която предотвратява плъзгането на ръцете и осигурява здрав захват. Спирането става с ръчна спирачка, а завиването се осъществява лесно и прецизно. Здравата рамка, от която е направена шейната, издържа тегло от 70+20 кг, а ските са оформени с близначен връх и опашка. Ice i3 на Hamax е с добавена система за предотвратяване на инциденти. Системата кара шейната автоматично да завие надясно, да застане напречно на склона и така да спре, ако евентуално бъде изпусната при спускане надолу. Шейната е изработена от студоустойчив полиетилен с висока плътност и е подходяща за деца над 5-годишна възраст.

Шейна HAMAX Ice i6
Шейна HAMAX Ice i6

Ice i6 е следващият модел шейна на Hamax, с който снежните склонове се превръщат в площадка за игра. Шейната отново е оборудвана с оребрения на ските за добър контрол по време на спускане и има отлични възможности за прецизно завиване и управление. Освен с мека гума на кормилото за добро захващане, шейната е окомплектована и с неопреново покривало на седалката за по-голямо удобство на детето по време на спускане. Ръчна спирачка осигурява спирането, а както Ice i3, така и Ice i6 е с добавена система за предотвратяване на инциденти, която работи благодарение на пружината на кормилото. Шейната е подходяща за деца над 4-годишна възраст и е проектирана, за да издържа тегло от 70+20 кг. Дължината на шейната е 1.25 м, а конструкцията ѝ е много лесна за сглобяване и разглобяване.

Шейна HAMAX Lillehammer Mini
Шейна HAMAX Lillehammer Mini

За феновете на класиката, от Hamax предлагат шейната Lillehammer Mini. Тя е изработена от дърво и висококачествени материали, а дизайнът обръща внимание към всеки детайл. За по-гладко плъзгане шейната използва метални ски. Най-хубавото е, че Lillehammer Mini е сгъваема шейна, която лесно се побира във всеки багажник и е много удобна за съхранение и пренасяне. Шейната е направена за едно дете и може да издържи на максимално тегло от 70 кг. Размерите на Lillehammer Mini са 90 x 28.5 x 28 см.

Шейна HAMAX Lillehammer Mini
Шейна HAMAX Lillehammer Mini

Трите посочени модела шейни, както и още много модели метални, пластмосови и сгъваеми модели на Hamax можете да откриете в магазините на Scott Bulgaria или на scott.bg.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.