World Rookie Tour идва в България

Най-голямото състезание по сноуборд за младежи със серии в Пампорово

0


Дата на събитието: 27.01.2017

Сподели

Shares
Bulgarian Rookie Fest
Снимка: World Rookie Tour@Facebook

World Rookie Tour е най-голямото в света състезание по сноуборд за младежи. Провежда се на серии в няколко държави по света, като победителите от всяка серия се изправят един срещу друг в големия финал – “World Rookie Finals”, който по традиция се провежда в Капрун, Австрия.

Тази година един кръг от сериите ще се проведе и у нас под надслова Bulgarian Rookie Fest. Състезанието ще предизвика младите надежди на сноуборда на 27-и и 28-и януари в Пампорово.

Състезанието ще се проведе в дисциплината слоупстайл, а трасето ще бъде изградено на територията на Funpark Pamporovo. Засега организаторите подсказват, че на разположение на състезателите ще бъдат изградени два кикъра, рейл секция, боксове (kinked box и flat box) и още уреди.

В надпреварите, част от World Rookie Tour, право да участват имат райдъри до 18-годишна възраст. Големият победител от сериите, който ще бъде отличен с титлата World Rookie Champion, ще получи страхотната възможност да стане част от света на професионалния сноуборд, като получи покана за видео заснемане, международна фотосесия, фрийрайд трип с цел заснемане на филм и покана за участие в международно световно сноуборд състезание. Момичетата и момчетата, които искат да вземат участие в сериите в Пампорово, ще бъдат разделени на категории спрямо годината си на раждане (родени между 1-ви януари 1999 и 31-ви декември 2001 година и родени след 1-ви януари 2002 година).

Bulgarian Rookie Fest

Програма на събитието:

27-и януари, петък
11:30-17:00 – Регистрация, настаняване;
12:30-16:00 – Тренировка;
17:30 – Презентация на събитието в х-л „Перелик”;
18:30 – Парти за добре дошли (Лоби бар Plan и The Pub);

28-и януари, събота
10:00-12:30 – Тренировка;
13:30-16:00 – Квалификация/финали;
20:00 – Парти The PUB

Актуалната информация за събитието можете да следите във фейсбук страницата тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.