Изолирай се от студа със Salomon

0
 

Сподели

Shares

Доколко зимната ни екипировка за спорт ще бъде достатъчно защитаваща, топла и полезна зависи от материалите, използвани за изработката ѝ, а в голяма степен значение има изолацията и характеристиките, които тя предлага.
Основните колебания в избора на спортни якета, идват от това дали да изберем изолация от синтетични материали, или такава от естествен пух. Най-важното, което трябва да имаме предвид при избора си, са условията, в които ще използваме екипировката, защото и синтетиката, и естествения пух имат своите предимства.

Salomon Stormpulse
Яке Salomon Stormpulse

Якето Stormpulse от Salomon е подплатено със синтетична изолацията от ново поколение Stormloft. Изолацията комбинира най-добрите характеристики на естествения пух с неоспоримите предимства на синтетичните иновации. Така якето, подплатено със Stormloft предлага необходимата топлина за най-студени условия, докато същевременно не повишава теглото си и предоставя комфорт само в 930 грама. Изолацията има свойството да съхне много бързо и позволява свиване на якето до малки размери, което улеснява поддръжката и съхранението. Бързото изсъхване също е от изключителна важност, когато носим якето във влажни условия, защото по този начин то е способно да възстанови за кратко време пълните си характеристики. Освен това обаче, синтетичната изолацията Stormloft има едно основно предимство пред естествената – продължава да топли дори и измокрена. Именно тези характеристики, правят синтетичната изолация най-подходяща при избор на екипировка, която ще носим при мокри и студени условия и климат, предполагащ повишена влажност, а също и при интензивни натоварвания в студено време, тъй като синтетичната изолация се справя и с отделянето на влагата, създадена от собственото ни тяло по време на потене.

Якето Stormpulse е предназначено за ски, и за да не ограничава движенията ни по време на каране, ръкавите са ушити с анатомична форма, следваща извивките на тялото. „Оборудвано” е с колан срещу навлизане на сняг и качулка, която покрива част от лицето за максимално запазване на топлината и защита от студени пориви на вятъра. Якето има регулируеми маншети и подгъви.

Яке Salomon Stormpulse
Яке Salomon Stormpulse

Ако ще използваме екипировката си при студено, но сухо време, със сигурност можем да разчитаме и на яке с изолация от гъши пух. Естествената изолация предлага по-голяма топлина спрямо синтетичната със същото тегло, което означава, че якетата от естествена изолация могат да бъдат много по-леки.

Яке Salomon S-LAB X ALP
Яке Salomon S-LAB X ALP

Якето S-LAB X ALP от Salomon е изработено с изолация от гъши пух и тежи едва 420 грама. Гъшият пух, използван за изолиране на якето, е от марката Alied Feather&Down, които произвеждат едни от най-висококачествените естествени изолации в света. Вместо да разчитат само на страхотната естествена изолация обаче, от Salomon интегрират в якето и технологията SMART SKIN™, която означава поставяне на правилните материали на правилните места. Така например, в определени зони (като подмишниците) за изолиране на материята е използвана синтетична изолация, която да абсорбира и елиминира по-добре влагата. Технологията прави възможно комбинирането на най-добрите характеристики на различните материи за подобряване представянето ни и комфорта по време на носене.

Якето S-LAB X ALP е предназначено за изкачвания и по тази причина е ушито с кройка, неограничаваща движенията и използва разтягащи се панели, които позволяват на материята да се движи заедно със самите нас. Маншетите и подгъвите са регулируеми, а качулката е ушита, за да бъде съвместима с каска.

Яке Salomon S-LAB X ALP
Яке Salomon S-LAB X ALP

DRIFTER, пък е якето от Salomon, също подплатено със синтетична изолация, което обаче може да се използва в разнообразни условия. Якето има две лица, които предлагат различно ниво на затопляне и които бързо можем да обърнем при смяна на метеорологичните условия. Обърнато с ярката си страна навън, якето предоставя максимална топлина и ни защитава от вятъра. То е подплатено с изолация от PrimaLoft, която се слави като една от най-добрите синтетични в света. PrimaLoft позволява на якето да диша, докато едновременно с това запазва топлината на тялото и отвежда влагата навън. Освен това благодарение на изолацията якето може да бъде сгънато до малък обем, което го прави идеално за многослойно обличане и ползване в бързо променящи се условия.

Яке Salomon Drifter
Яке Salomon Drifter

Обърнато с тъмната страна навън, якето DRIFTER осигурява по-голяма вентилация и става подходящо за носене в по-топли условия. Освен това придобива по- елегантен вид, което го прави идеално за носене в града.

Якето е „оборудвано” с технологиите ADVANCEDSKIN SHIELD за защита срещу вятър и сняг и ADVANCEDSKIN WARM за контрол на вътрешния микроклимат на тялото и оптимална топлина.

Яке Salomon Drifter
Яке Salomon Drifter

Посочените якета от Salomon можем да открием в магазините на Sport box.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.