За повече топлина

0
 

Сподели

Shares

Сред всички синтетични изолации на пазара, PrimaLoft е тази, която най-много доближава характеристиките си до тези на естествения гъши пух. Освен това обаче, синтетичният ѝ характер позволява добавяне на нови технологии и подобряване качествата на изолацията, така че тя да бъде дори по-подходяща от естествената. Така например, основно предимство на висококачествената синтетична изолация е ниската ѝ хидроскопичност.

Модели якета на марката Montane са ушити именно с изолация от PrimaLoft. Тя съществува в няколко разновидности – PrimaLoft Gold, PrimaLoft Silver и PrimaLoft Black. Най-високият клас изолация попада под наименованието PrimaLoft Gold, използвана и в якета на Montane.

Montane
Якета от Montane с PrimaLoft

Изолацията позволява повишаване топлинните качества на дрехата, без да увеличава теглото или обема, защото предлага грамаж в съотношение 60 грама/м2 или 100 грама/м2. Якетата, използващи изолацията, са изключително подходящи за многослойно обличане, защото могат да бъдат сгъвани до много компактни „пакетчета”, които са леки и удобни за съхранение и пренасяне. Освен това PRIMALOFT® Gold е водоустойчива изолация, която абсорбира минимално количество влага, а в случай на намокряне запазва 96% от топлината. При PrimaLoft Gold топлината не отстъпва на дишаемостта, благодарение на възможността за транспортиране на влагата от вътре навън. Осен това тази изолация предлага ненадмината мекота, която допринася за комфорта при носене и спомага добрия външен вид на дрехата.

Primaloft
Primaloft

Якета от Montane с изолация PrimaLoft Gold можем да открием в магазин „Намасте“.

Освен, че произвеждат якета с най-добрата синтетична изолация, Montane са създатели и на пухенки, използващи висококачествена изолация от естествен пух.

HyperDry е технология на Allied Feather & Down, която наименува изолация от гъши пух с изключително високи водоотблъскващи качества. Създадена е след години проучвания и така, че да бъде полезна за направа на екипировка за екстремни условия. Най-голямото предимство на HyperDry пред останалите естествени изолации е, че е изработена така че да изсъхва максимално бързо, като дори се конкурира със синтетичните си „противници”. Изолацията издържа на продължителна употреба като запазва дълго качествата си и е лесна за поддръжка. Allied Feather & Down определят изолацията като най-добра по отношение на водоустойчивостта.

Якетата Deep Cold и North Star от Montane са изолирани с HyperDry за оптимална топлина дори в най-студени дни.

Montane Deep Cold Jacket
Яке Montane Deep Cold

Deep Cold e класическо пухено яке, което комбинира технологията за изолиране от Allied Feather & Down с изолация от PrimaLoft в конкретни зони. То е много топло, а освен изолацията и външният слой плат е водоустойчив благодарение на рипстоповото покритие от PERTEX®. Зоните с тенденция към износване са подсилени допълнително, а областите като рамене и подмишници са импрегнирани с допълнителен водоотблъскващ финиш. Качулката на якето се „затваря” за допълнителна защита от студа и запазване на топлината вътре в якето.

Montane North Star Jacket
Яке Montane North Star

The North Star Lite е зимното яке, създадено, за да бъде максимално удобно и гъвкаво по време на носене. Оборудвано е с изолацията с HyperDry и използва защитен шел от PERTEX®, който осигурява водо- и ветроустойчивост, така че да осигурява оптимална защита дори при много студени условия и да бъде подходящо за вариращи метеорологични условия. Освен това якето се сгъва и побира лесно в малко „пакетче” и е удобно за съхранение и пренасяне.

Термобельо Намасте

Освен якета, запазващи топлината ни, в „Намасте” можем да открием и термобельо, което се грижи за комфорта ни по време на спортните ни активности. Термобельото е „оборудвано” с технологията Polygiene, която контролира неприятните миризми.

Polygiene се грижи за свежия вид на дрехите ни, като превантивно спира растежа на бактерията, предизвикваща лошите миризми. За да направи това, технологията използва слабо концентриран сребърен хлорид, а създателите ѝ гарантират, че тя не спира своето действие с продължителното използване на дрехите и прането им. Най-хубавото е, че Polygiene не взаимодейства с кожата ни, а с тъканта на дрехите, които носим, защото всъщност потта сама по себе си няма мирис, а го създава от досега си с материите. Материите, обработени с Polygiene, се нуждаят от по-редки изпирания, което ги прави изключително подходящи за няколкодневни преходи, когато теглото на раницата ни е от определящо значение.

Polygiene

Екипировка, оборудвана с технологиите PrimaLoft, HyperDry и Polygiene както и още екипировка за ски, катерене и планинарство, можем да намерим онлайн на namaste-bg.com и на ул.”арх. Йордан Миланов” №26 Б в магазин “Намасте”.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.