Да изберем подходящи ски

0
 

Сподели

Shares

Няма как да изброим всички модели ски, които се предлагат на пазара, а и дори да можехме, със сигурност нямаше да успеете да ги прочетете, преди да се отегчите. Затова ще направим извадка от най-доброто, което можем да предложим в отделните категории.

Ние разделяме ските на 5 основни категории: Ski Touring/ Speed Touring/ Free Touring/ Freeride/ All Mountain.

Ski Touring: Класически ски туризъм, които обикновено се практикува по отъпкани терени, ски пътеки или писти. Спускането и изкачването имат еднаква тежест и се търси максимално добро съотношение между тегло/твърдост.

Adventure Shop

Speed Touring: Условията тук не са много по-различни от тези при Ski Touring, но определено темпото на изкачване е значително повишено. Тези ентусиасти, които са решили да включат хронометрите, защото всяка секунда има значение, са „фанатизирани” на тема тегло. Тук не се търси просто ска, а нещо наподобяващо перо с цветен стикер отгоре. Е добрата новина е, че такива наистина съществуват.

Предложения за ски от Adventure Shop

Free Touring: Както вече сме споменавали не малко пъти това е детето, родено от любовта на ски туризма с фрирайда. Нещото, за което сме благодарни, е екипировката, тъй като много от най-невероятните ни спускания нямаше да са възможни, ако нямахме подходящата такава. Изискванията на тази категория са стабилност, устойчивост и не на последно място – тегло.

Предложения за ски от Adventure Shop

Freeride: Мистичността на недокоснатия терен води след себе си неутолимото желание за покоряване и завоевание. Малцина са тези, които могат да се похвалят с такова изживяване, но със сигурност ще кажат, че е единствено по рода си. Определено в тази категория има много от какво да се избира, но както винаги, ние ще ви покажем един от лидерите.

Предложения за ски от Adventure Shop

All Mountain: Може би най-задаваният въпрос към нас е: „А има ли нещо универсално?” Ние обикновено отговаряме с въпрос: „Всесезонни гуми има ли?”Е, независимо, че многофункционалните артикули обикновено не служат добре по нито едно предназначение, може би ските са едно от изключително малкото изключения, при които наистина можем да говорим за мултифункционалност. All Mountain ските, както и името подсказва, са ски, предлагащи еднакво добро поведение както в неотъпкан терен, така и на обработени писти. Защото истината е, че перфектна писта не съществува или поне ние никога не сме я заварвали.

Предложения за ски от Adventure Shop

Ски, в зависимост от любимата ни категория, можем да изберем в Adventure Shop на бул. Черни Връх №84 в София или сайта тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.