Предложения за ски от Sport Depot

0
 

Сподели

Shares

Всеки, който някога се е качвал на ски, знае, че зимният спорт носи огромно удоволствие. Освен това той се отразява положително на цялостния ни тонус и емоционално състояние докато едновременно с това укрепва здравето и оказва огромно положително влияние върху тялото и организма. Интересно е например, че карането на ски подобрява проприоцепцията – вътрешното ни усещане за местоположението на отделните части на тялото, която от своя страна подобрява координацията и ориентацията ни. Също така, ските правят костите и ставите ни по-здрави, защото именно те имат задачата да издържат цялото ни тегло, докато караме и са „принудени” да заякнат, за да ни издържат.

От Sport Depot знаят колко прекрасни ползи носи карането на ски и ни предлагат селекция от три страхотни модела, с чиято помощ да се насладим на един от най-любимите зимни спортове.

Nordica GT

GT 78 EVO са ски от Nordica, които могат да бъдат перфектното решение за скиорите със средно и напреднало ниво на уменията. Производителите казват, че са създали ските така, че да подпомагат прогреса на напредващите скиори и да осигуряват достатъчно добро представяне с подобряването на уменията. Ските са разработени за „ежедневна употреба” и попадат в категорията all mountain.

Ските са с лека и удобна конструкция, която „залепва” по добре обработените терени и благодарение на която напредващите скиори се чувстват уверени на пистата. GT 78 EVO са проектирани така, че съчетават мощни странични ръбове с по-меки и заоблени връх и опашка. Благодарение на технологията EVO LIGHT CT, ските са леки, което осигурява максимално удобство както при самото каране, така и при транспортирането на екипировката. GT 78 EVO са изработени от полиамидно топ фолио, което предпазва стъклофибърна решетка. Третият слой е изработен от дървени „греди”, които усилват ядрото, запълнено с пяната FMC Hexflow Quadrax. Следва слой пружинна стомана и база от UHMW.

Основна характеристика:

• Система: EVO LIGHT CT
• Геометрия: 130-78-108
• Дължина/радиус: 13,5 (160), 15 (168), 16,5 (176)
• Конструкция: ENERGY FRAME CA WOOD PARTIAL SW
• DIN настройки: 3-10 ML

Blizzard Rc Ti
Blizzard Rc Ti

Няколко различни технологии, пък са заложени в ските RC TI от Blizzard, така че всеки скиор да се чувства сякаш се състезава за призовите места на голямо състезание.

Технологията, която отговаря за стабилността и контрола върху ските по време на каране е Sidewall. Тя осигурява разпределяне на натиска, създаван от скиора, върху цялата дължина на ската, така че да подобри представянето и да създаде устойчивост на усукване.

За здравината и издръжливостта на ските при продължителна употреба се грижи технологията DURA-TEC. В основата на технологията е заложено индивидуално изработване на всеки детайл от ската, така че чрез повишаване здравината на всеки елемент, да се повиши и общата издръжливост на цялата ска. DURA-TEC защитава върха и повърхността на ските с добавени алуминиеви протектори и по-дебела, текстурирана повърхност.

Профилът на ските е Full Camber, което означава, че ските предлагат гарантирано прилягане към терена от върха до опашката и освен това се увеличава способността за закантване на ските.

Основни характеристики:

• Геометрия: 119-71-102
• Дължина/радиус: 160 / 14
• Автомати: tcx12 demo

Elan AMPHIBIO 14 TI F ELX11.0
Elan AMPHIBIO 14 TI F ELX11.0

Ските AMPHIBIO 14 TI F ELX11.0 от Elan пък, са проектирани специално за напреднали карачи и както казват от марката-производител те са „бързи, много бързи”.

За доброто представяне на ските се грижи технологията Amphibio 4D. Тя е първата, която съчетава rocker профил във външната страна на ските и camber във вътрешната, което позволява едновременно улеснено завиване и много по-добро закантване. Освен това ските са изработени с изпъкнала предна част за по-прецизно влизане в завоите и вдлъбната опашка за максимално бързо излизане. Специално оформените четири страни на ските предоставят добро представяне при разнообразен терен и променящи се условия.

Профилът на ските, съчетаваш rocker и camber, е иновативно решение в ски производството. Комбинацията на двата профила позволява както стабилност и добро сцепление, така и лесно завиване.

Освен това ските са снабдени и с технологията RST Sidewall, която осигурява сила, контрол и стабилност, като пренася енергията, упражнявана от скиора, върху ръбовете на ските, така че те да бъдат максимално прилепени към терена от върха до опашката. AMPHIBIO 14 TI F ELX11.0 отговарят на всяко движение на скиора благодарение на конструкцията си от единичен слой титан, разположен върху дървена сърцевина. Дървената сърцевина от своя страна е комбинация от твърдо и здраво дърво, „обвито” около по-мекият и гъвкав център, което осигурява здравина на ските, без да повлиява негативно на гъвкавостта. В резултат, ските са здрави, но устойчиви на усукване.

Основни характеристики:

Геометрия: 121/73/104
• Дължина/Радиус: 160/13.3; 166/14.5; 172/15.7
• Система: FUSION
• Автомати: ELX 11.0 FUSION BLK/SMOKE

Посочените модели ски можем да открием в магазините на Sport Depot и онлайн на sportdepot.bg

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.