Зима със ските на Кандид Тове

0
 

Сподели

Shares
Faction Skis
Снимка: Faction Skis

Faction е марката, която създава ски с иновативни дизайни, изработени с идея за развитие на ските като спорт, и която можем да намерим у нас в магазините на Scott Bulgaria. Марката изработва ските си ръчно „с любов за тези, които искат нещо различно”. Освен, че създава прекрасни модели ски обаче, Faction събира на едно място и страхотен отбор от професионални атлети, които с името си застават зад качеството на екипировката.

Създателят на сериите One of those Days – Кандид Тове, е един от атлетите на марката. Името му обаче стои не само в „листа от про-та” на марката, но и зад създаването на цяла една серия ски модели – Candide Thovex.

Моделите 1.0, 2.0, 3.0, 4.0 oт серията Candide Thovex можем да намерим в магазините на Scott Bulgaria.

Faction Candide 1.0

Faction Candide 1.0 са ските, създадени специално за карачите, които смятат този сезон да развият уменията си по рейловете и уредите във фрийстайл парковете. Те са бързи и здрави и са готови за целодневно „разцепване” в сноу парковете, но се представят достатъчно добре и на пистата. Кантовете на ските са удебелени – 2,5 мм, а формата им е симетрична при върха и опашката като използва близначен рокер с еднаква ширина. Рокерът на опашката е малко по-къс от този на носа, което добавя повече мощност, но не възпрепятства ефективната смяна на посоката. Под автоматите ските са подсигурени допълнително с карбонови подсилки, а в средата са оформени с 3-милиметрова камбер извивка.

Основни характеристики на Faction Candide 1.0:

Стил на каране: Freestyle;
Радиус на извивките: 17 m;
Широчина: Tip 121 mm / Waist 90 mm / Tail 121 mm;
Тегло: 1940 g за 176 cm;

Faction Candide 2.0
Faction Candide 2.0

Точно както Кандид Тове, личността чието име носят, ските Faction Candide 2.0 са готови да пробват от всичко и то по-много. Изработени за категория all mountain ските са леки, но достатъчно здрави, за да се справят с изскачащи предизвикателства както на пистата, така и извън нея. Разчитат на сърцевина от бук и топола, което осигурява гъвкавост и лекота на материала. Изработени са с камбер извивка от 2 мм, която позволява стабилно прилягане към терена при завиване. Талията е 102 мм и както Candide 1.0 са подсилени с карбон в областта под автомата.

Основни характеристики:

Стил на каране: All-mountain;
Радиус на извивките: 16m;
Широчина: Tip 135 mm / Waist 102 mm / Tail 135 mm;
Тегло: 1950 g за 178 cm;

Faction Candide 3.0
Faction Candide 3.0

Планината става площадка за игра със ските от серията Candide – 3.0. Те са създадени, за да ни подпомагат в смелите снежни приключения от пистата до пудрата са подобреният вариант на модела, спечелил редица награди. Моделът за 2017 година на Faction Candide 3.0 е надграден с “micro-cap” конструкция и титаниеви планки за монтиране на автоматите. Ските са изработени от балсово дърво в комбинация с естествени ленени фибри, като балсовото дърво осигурява ниско тегло заради порестата си структура, която обаче е много здрава, а ленените фибри правят сърцевината на ските гъвкава заради устойчивостта си на опън и усукване. Ските са оформени с талия от 108 мм, рокер при носа и опашката и лека камбер извивка под автоматите.

Основни характеристики:

Стил на каране: Freeride;
Радиус на извивките: 20 m;
Широчина: Tip 136 mm / Waist 108 mm / Tail 131 mm;
Тегло: 1850 g за 182 cm;

Faction Candide 4.0
Faction Candide 4.0

От модел от серията, създаден специално за фрийстайл стигаме до Faction Candide 4.0 – ските, направени за смели линии през пудрата. Беккънтри моделът е изработен отново със сърцевина от балсово дърво – осигуряваща лекотата, и титаниеви подсилки под автоматите, което в комбинация прави ските достатъчно меки, но и яки. Моделът за 2017 година е с талия, широка 118 мм, която осигурява по-добро управления във въздуха и при променливи условия на терена. Добавен е и камбер по средата, който добавя още малко стабилност на ската, когато условията станат несигурни. Носът и опашката са оформени с рокер извивка.

Основни характеристики:

Стил на каране: Backcountry;
Радиус на извивките: 23 m;
Широчина: Tip 140 mm / Waist 118 mm / Tail 134 mm;
Тегло: 1875 g за 182 cm;

Автомати Faction х Look Pivot 14 Dual wtr

PIVOT 14 DUAL WTR са автомати за фрийрайд, направени от колаборация между Faction и Look – марката, чиито автомати често са определяни за най-сигурни, но и еластични. PIVOT 14 DUAL WTR са много стабилни автомати, които с лекота предават всички движения на скиора от тялото към ските. В същото време обаче, автоматите са супер леки. Имат интегрирана система за поглъщане на вибрациите и система против преждевременно откачане.

Характеристики:

– DIN 5-14;
– 115mm стопери;

Колани Faction

Коланите 130 от Faction пък, използват иновативна технология за захващане без лепило и с помощта на вакуум. Тази технология позволява много лесно разделяне на коланите и ските, но производителите отбелязват, че вакуумната технология работи най-добре, когато ските са сухи. Навити, коланите са много малки и идват в платнена торбичка, която може да бъде използвана за подсушаване на ските отдолу. Faction Vacuum Skins 130 са изработени от 10% мохер и 30% найлон и са подходящи за ски с широчина на носа до 150 мм. За да бъдат изрязани идеално за перфектно напасване към ските, пристигат с ножче за изрязване.

Всички посочени модели ски, автоматите и коланите можем да намерим в магазините на Scott Bulgaria – бул.България 81-Б, ул. Козяк №14 и ул. Л. Каравелов 1 както и онлайн на scott.bg

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.