Детска ски екипировка от DIEL

0
 

Сподели

Shares
DIEL
Снимка: DIEL Sport

Ако има някой, който се наслаждава повече на зимата и снега от запалените любители на зимните спортове, то това без съмнение са децата. Те обаче са и приключенците, които имат нужда от най-добра защита срещу студ и влага и се нуждаят от екипировка, която да гарантира безгрижно прекарване в снежните дни.

Както висококачествени дамски и мъжки облекла за ски, DIEL Sport създават и технологични и защитаващи дрехи за деца и юноши. Сред колекцията на марката можем да открием якета, панталони, ръкавици и чорапи, ушити специално за малчуганите.

DIEL
Юношески якета DIEL Енцо и DIEL Елиса

Както юношеските якета и панталони, така и детските са ушити с двустранно разтеглив плат, защитен от мембрана. Мембраната се грижи за водоустойчивостта на дрехите (воден стълб 10 000 mm + 10 000 gm/m за 24 ч.), но в същото време предлага и необходимата дишаемост, така че тялото да не се запарява. Лицевият плат на панталоните и якетата е завършен с водоотблъскващ финиш от TEFLON.

Якетата и панталоните на DIEL Sport за деца и юноши са подплатени и с изолационен пласт за защита от студа. Използваната в облеклата изолация е VATEX 100% Polyester – Vatex™ – устойчива на износване и задържаща топлината дори и в най-студените дни. Изолацията е изградена от много фини полиестерни влакна, които са и водоотблъскващи и подредени така, че да задържат голямо количество въздух. В резултат се гарантира комфортната защита от студа, а изолацията става алтернатива на естествения пух. Якетата за деца и юноши на марката са „оборудвани” и с гладък хастар на ръкавите за по-лесно обличане на дрехите.

DIEL
Юношески панталони DIEL Енцо и DIEL Елиса

За пълна водоустойчивост и на детските и юношески дрехи, от DIEL Sport подлепят шевовете на екипировката с мека полиуретанова лента, нанасяна от вътрешната страна на шева. Така се гарантира, че сняг или влага няма да навлязат в близост до нежната и чувствителна на измръзване детска кожа.

Освен да бъде изработено от водонепромокаеми материали, за да бъде едно ски облекло напълно защитаващо, то трябва да бъде и по мярка на носещия го. Уцелването на перфектия размер при детската екипировка не винаги е толкова лесна задача обаче, особено когато имаме предвид колко бързо децата израстват дрехите си. Често родителите купуват екипировка с по-голям размер, за да може тя да бъде използвана и през следващия сезон. Такава екипировка обаче, ограничава движенията на децата и улеснява излизането на топлината и навлизането на студа по-близо до тялото. Затова DIEL Sport интегрира в детските си якета система за учеличаване големината на детските облекла Grow it Up. Системата за напасване на размера включва удължител, който може да се фиксира в желаната позиция и да добави до 10 допълнителни сантиметра към ръкавите на якето и крачолите на панталона. Детските облекла на DIEL®Sport имат също и регулация на маншетите и талията. Това дава възможност за намаляване на по-голямо яке или панталон или за отпускане, когато е необходимо.

DIEL
Детско яке DIEL Фродо и детски панталон DIEL Фифи

Екстри към юношеските якета:

Протектор за сняг по талията – дава еластична водоустойчива защита и не позволява проникването на сняг дори при падане;
Джоб за телефон – дава възможност за достъп до телефона във всяка ситуация;
Джоб за ски карта – на левия ръкав е скрит дискретен джоб, подходящ за магнитна лифт карта, който може да побере и други ценни дребни вещи;

Екстри към юношеските панталони:

Регулиращи се еластични тиранти – еластичните презрамки могат да се регулират на дължина за по-добро прилягане;
Вътрешни гети – вътрешни мехове на крачолите не позволяват навлизането на сняг в обувките;
Частичен страничен цип – водоустойчиви ципове в долната част на крачолите правят обуването и събуването по-лесно и удобно;

DIEL
Ски чорапи и ръкавици от DIEL Sport

Ръкавиците на DIEL Sport също са ушити с водоустойчива мембрана. Лицевият плат е изграден от микрофибърна материя и PVC грип в областта на дланта. Отвътре ръкавиците са подплатени с изолацията Vatex™, изработена от 100% полиестер.

Чорапите за ски са ушити от памук (52%), полипропилен (37%), полиамид (10%) и еластан (1%).

Всички модели от новата колекция 2016/2017 на DIEL Sport вече са намалени с 20%.

DIEL
Снимка: DIEL Sport

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.