Ново от серията Lumix на Panasonic

0
 

Сподели

Shares

Само преди няколко дни, Panasonic представиха новия фотоапарат в семейството на LUMIX – FZ82. Той е разработен така, че да бъде идеален за заснемане на както на близки, така и далечни образи и се представя отлично в работата на открито.

Panasonic FZ82
Снимка: Panasonic

LUMIX FZ82 е оборудван с изключително удобен ултра широкоъгълен обектив LUMIX DC VARIO 20mm с 60-кратно оптично приближаване. Обективът позволява заснемане на обширни пейзажи, а за още по-приключенски настроените фотографи – и диви животни, и птици от голямо разстояние. Освен на снимка, обектите могат да бъдат улавяни и във видео, а оптичният стабилизатор на образа POWER O.I.S компенсира евентуалното заклащане на фотоапарата. Функцията „Интелигентно варио” (Intelligent Zoom) на LUMIX FZ82 позволява приближаването да се увеличи до 120 пъти, като високото качество на образа се запазва дори при комбиниране с дигитално варио.

За още по-качествени изображения, фотоапаратът е оборудван с технологията DFD за бърз и прецизен автофокус. Технологията съкращава времето за фокусиране, като изчислява разстоянието до обекта чрез анализиране на две изображения с различни нива на рязкост със скорост 240fps. Освен това обаче, LUMIX FZ82 предлага и възможност за избиране точка на фокус след като изображението вече е направено. Това е възможно благодарение на функцията Post Focus, която е изключително полезна при правене на макро снимки, за които е необходимо прецизно фокусиране, или за промяна на акцента в снимката чрез фокусиране върху различни обекти. Тази функция е разработена чрез комбиниране на DFD (Depth From Defocus) технологията за високопрецизен, високоскоростен автофокус и 4K технологията.

Panasonic FZ82
Снимка: Panasonic

Самата 4К технология е една от другите страхотни характеристики на фотоапарата. Тя може да бъде използвана както в режим за снимки, така и за видео и позволява извличане на запис на най-подходящия кадър от 4К серия от снимки, заснета при 30 кадъра в секунда. Има възможност и за автоматично запаметяване като 4K PHOTO на няколко изображения наведнъж. Могат да бъдат запаметени до 150 кадъра в рамките на 5 секунди след посочения кадър. LUMIX FZ82 също така записва изключително качествено QFHD 4K видео с висока резолюция 3840×2160, както и Full-HD 1920×1080 видео в AVCHD Progressive или MP4 (MPEG-4 / H.264) формат, с непрекъснат автофокус практически през цялото време. С функцията 4K Live Cropping на LUMIX FZ82 се постига стабилно приближаване/отдалечаване или панорамиране във видеозаписа. Тъй като операцията се извършва изцяло по цифров път и няма физическо движение на обектива или фотоапарата, приближаването/отдалечаването и панорамирането са много плавни и гладки.

LUMIX FZ82 позволява пълни ръчни настройки и контрол за по-креативна фотография. Фотоапаратът има добре оформен захват за стабилно държане с минимална умора, дори при продължително използване.

Panasonic FZ82
Снимка: Panasonic

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.