Уейкборд с Ник Дейвис

0
 

Сподели

Shares

Ник Дейвис е от най-добрите в уейкборда – неколкократен световен, европейски и национален шампион на кабел, въпреки че е само на 21 години. Със сигурност тепърва му престоят още по-големи успехи, особено като се има предвид, че той е човекът, успял да приземи най-сложните и впечатляващи трикове в уейка в последно време – неслучайно прякорът му е Sick Nick. Свързахме се с него, благодарение на Емил Цолов – Робота, с когото са приятели, за да го разпитаме малко повече за уейкборда и него самия.

Nick Davies - TMEP 2007

Здравей Ник, караш от съвсем малък, как започна?
Започнах да карам на 12, покрай един мой приятел от училище и веднага се зарибих.

Имаш ли мечта, която все още не си осъществил?
Всеки ден е мечта за мен – карам на места, където никога преди това не съм бил, и нямаше да отида, ако не беше уейкбордът. Научих много от карането, срещнах невероятни хора и много приятели.

Кое е любимото ти уейк място? Или може би не е само едно…
Харесвам толкова места, и е трудно да кажа само едно, но прекарах много време във Филипините – CWC, OWC в Орландо и Ski Rixen, Диърфийлд. Невероятни места… Също така карам в Princes Club и JB Ski в Лондон.

Nick Davies - TMEP 2007

Кой трик ти е отнел най-много време, за да го изпълниш?
Не съм пробвал Switch pete 9’s твърде дълго, но обикновено ми отнема много по-малко време, за да направя трик, а този все още не съм успял да приземя, но и това ще стане!

Носиш ли екипировка, когато караш? Изглежда не, след като сме гледали Hipnose?
Обикновено винаги нося жилетка и каска, но успях да се възползвам да не нося нищо, докато снимахме филма. След това обаче, винаги нося протекция когато скачам на кикерите и рейловете.

Занимаваш се с уейкборд от девет години, как се виждаш след още девет?
Все още карайки, надявам се да се движа силно напред. Без травми, забавлявайки се точно колкото и сега, в добра форма и здрав, с още няколко излезли про-модела и дори мой собствен кабел парк!

Практикуваш ли някакви други спортове, освен уейк, или не ти остава време?
Малко скейт, но не ставам много. Също батут, и ми се иска да започна да се занимавам с мотокрос малко повече.

Nick Davies - TMEP 2007

Бил ли си в България?
Не, но скоро ще се случи.

Какво мислиш за Емил?
Силна машина! Ха-ха-ха. Обичам го! Толкова мил човек, невероятен карач! Смешен и шумен, което е добра комбинация. Надявам се да го видя обратно във водата скоро!

Две-три думи за момичетата в уейкборда?
Секси. Бикините са яки.

Би ли казал нещо на читателите на 360º и на тези, които се кефят на уейкборда в България?
Винаги се забавлявайте! Независимо дали сте на състезание или не… Ръчкайте, опитвайте и учете нови трикове. Но все пак най-напред усвоете основата – много помага, вярвайте ми! Нямам търпение да се видим на водата в близкото бъдеще.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.