Исландия през очите на Симеон Патарозлиев

Фотографска изложба и презентация-разказ

0


Дата на събитието: 17.01.2017

Сподели

Shares
симеон патарозлиев фотография исландия
снимка: Симеон Патарозлиев/ „Descending Light“

В периода 17 януари – 11 февруари ще може да видите фотографиите от разказите на Симеон Патарозлиев, публикувани на сайта на „360“, в голям формат и на живо, в кафенето-галерия на ФотоСинтезис Арт Център. Проектът MY [EYES]LAND включва гледки, които още не познавате.

В деня на откриване на изложбата (17-ти от 19 ч.), Симеон ще изнесе и отворена лекция във връзка с темата. Той ще се опита да покаже как всеки може да осъществи пътешествие като неговото, без да е нужна кой знае каква финансова или друга подготовка. Какви са все пак предпоставките за впускане в едно такова пътуване, ще разберете от самия него.

Изложбата се осъществява с помощта на Галерия „ФотоСинтезис“ и интериорни бои „Spirit“. Принтовете ще бъдат представени в кафе-галерията, в главната сграда на арт центъра. Адресът е бул.”Васил Левски”57, София.

Ето и обобщение на проекта, в случай че тепърва се запознавате със Симеон:

„В началото на август 2015 г. напуснах София с идеята да посетя Исландия. Да кажем, че това се случи не съвсем по най-стандартния начин – не се качих на самолет или на ферибот, а на градския транспорт до околовръстното и там, на последната спирка на автобус номер 54, моето пътешествие започна. Пропътувах цяла Европа на автостоп и в крайна сметка прелетях последните няколко километра от Лондон до Рейкявик, за да пристигна на този остров, толкова известен със своята дива и невероятно красива природа. Там прекарах два месеца, сам, изследвайки различни гледни точки, както зад фотоапарата, така и в личен план, посвещавайки времето си на един своеобразен експеримент. За това време било то пеш или на автостоп изминах 9700 км., прекарвах почти всяка нощ под открито небе, живеех с по 14 лв. на ден и се опитвах да проверя колко всъщност му трябва на човек, за да е щастлив. Оказа се, че не е много.“

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.