Система за наслояване на облеклото от DIEL

0
 

Сподели

Shares
Diel Sport
Снимка: Diel Sport

Всеки любител на зимните спортове и почитател на туризма в зимната планина знае, че едно от най-важните условия за добро прекарване, е доброто екипиране. Често обаче се случва, в стремежа си да се облечем така, че да бъдем напълно предпазени от зимните условия, да прекалим или тъкмо обратното – да не се защитим достатъчно добре, защото сме се подлъгали по хубавото време в града или ниските части на планината. Освен това времето в планината понякога се променя изключително бързо, а условията на върха и по билото могат да са съвсем различни от тези в подножието.
Най-добрият начин да се подготвим за променящите се условия в планината, е правилното наслояване на дрехите. Освен това облеклото, което избираме, трябва да играе роля на регулираща система за микроклимата, който се създава вътре в него и да е способно да се справя с промените в температурата и влажността на тялото.

Многослойната система за максимален комфорт на ДИЕЛ СПОРТ се състои от четири слоя. Тя ни дава възможност да ги комбинираме и напасваме така, че да запазим топлината в студено време, но и да не прегреем докато се вихрим по пистата.

DIEL

Базовият слой ски-облекло, или бельото, е изключително важен. Той е в постоянен контакт с кожата ни и допълва естествените системи на тялото за затопляне и охлаждане. Когато не се движим, базовият слой задържа топлината във въздуха между кожата ни и тъканта на дрехата. Когато навън е много горещо, този слой може да е по-хладен от околната температура, така че в такива случаи бельото може не само да топли, но и да охлажда.Когато се движим интензивно обаче, това, което искаме от втората си кожа, е да изпуска навън горещината, създадена от тялото. За да се чувстваме добре в нея, тя трябва да направи така, че изпотяването, неизбежно при активна физическа дейност, да не ни пречи.

Модерното технологично термо бельо на Диел Спорт се справя с тази задача като отвежда влагата от тялото и я разпространява равномерно по цялата повърхност на плата за по-лесно изпаряване. Така не ни е мокро и студено, когато спрем за почивка. То е направено от комбинация от синтетични влакна и съдържа интелигентни полиамидни нишки, които не позволяват на бактериите да се развиват и поддържат естествения баланс на кожата, независимо от нивото на активност.

Термо бельото Диел Спорт изсъхва изключително бързо, то е тънко, трайно и лесно за поддръжка. Освен това е малко обемно и леко, което го прави удобно за пренасяне в раница.

DIEL

Вътрешният слой ски-облекло има важната задача да отдалечава от тялото влагата, прехвърлена от базовия слой и да улеснява изпаряването ѝ. Диел Спорт ни предлагат блузи от високотехнолични сандвич-платове, състоящи се от няколко слоя, които са леки, топли и дишащи. Те са изработени от специалната материя за контрол на влагата FIELDSENSOR, която ефикасно транспортира изпотяването навън, благодарение на своята структура, и ни пази сухи дори при интензивна физическа активност.

DIEL

Средният слой ски-облекло може да служи като външен слой в по-топло време или като допълнителна бариера срещу загубата на телесна топлина при много студени температури.

Едно от предложенията на Диел Спорт за средния слой са якетата със синтетичен пух във варианти със или без качулка, както и без ръкави. Те са много леки, бързосъхнещи и запазват отличните си изолационни свойства дори когато са мокри. Пухенките са добър вариант за среден слой, който служи като допълнителна бариера за студа под връхното яке при минусови температури. Якетата със синтетичен пух не са толкова обемни, колкото тези с естествен пух и за разлика от тях не поемат влагата. Освен това поддръжката им е много по-лесна и можем да забравим за проблемите с прането на пухенката си.

Друг вариант за среден слой са леките и топли Soft Shell и Micro Fleece якета, също във варианти със или без ръкави. Те са изработени от многопластови сандвич-материи, които са дишащи и бързо изпаряват влагата проникваща от по-вътрешните слоеве.

Важно при избора на среден слой е, че той трябва да прилепва плътно по тялото, за да запазва топлината, но и трябва да е ушит така, че да не ограничава свободата на движенията ни. Не трябва да забравяме, че при покупка на среден слой, е добре да го пробваме с облечено термо бельо под него.

Diel Alex 17 630
Яке Diel Alex 17 630

Външният слой ски-облекло е границата между вътрешната атмосфера на тялото ни и околната среда и ключовата му функция е да ни защитава при всякакви условия на времето. Облеклата на Диел Спорт традиционно са ушити от високотехнологични водоустойчиви и дишащи материи, които дават сигурна защита, докато дрехата следва извивките на тялото, без да ограничава движенията, особено в ключови области като подмишници, кръст и колене.

Доскоро концепцията за еластичност се свързваше единствено с лицевия материал. Обаче, за да се постигне пълна свобода на движение, е нужно повече. Технологията на Диел Спорт за еластичност на всички компоненти се основава на идеята, че не само лицевите тъкани, а всички материали – изолации, хастари, дори шевни конци, трябва да имат върхова еластичност и да се комбинират по идеалния начин, за да повтарят всяко разтягане на горния слой плат.
Освен, че са „дишащи”, за да не запарват, облеклата на марката имат допълнителни възможности за проветряване като вентилационни капси под мишниците или вентилационни ципове. Специално внимание е обърнато и на водоустойчивостта и в критичните области се използват водоустойчиви ципове, безшевно сглобяване и/или подлепяне на шевовете.

DIEL

За комфорта ни по време на носене на дрехите, се грижи и още една технология, интегрирана в зимната екипировка на Diel Sport. Иновативна система за конструиране на облекла, която се съобразява със спецификата на човешката анатомия, „улавя” специфичните позиции и движения, характерни за спорта с помощта на триизмерно кроене. Благодарение на тази технология дрехите следват естествените движения на тялото и дори по време на интензивно каране не създават дискомфорт, а напротив – усещат се като втора кожа.

Якетата и панталоните Диел Спорт ще ви предложат най-различни екстри, от допълнителни топли детайли на ключови места като гърба, кръста, вътрешната страна на яката и брадичката до множество по-обемни и по-дискретни джобове с най-различни предназначения, както и карго-джобове на гърба, които могат да ви спестят носенето на раница.

Независимо от броя на екстрите и това дали ни отива цветът, основните неща, които трябва да имаме предвид, когато избираме екипа си са: при какво време и температури ще го използваме, какъв тип скиор или сноубордист сме и колко сме чувствителни към студ или топлина.

DIEL

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.