Сноуборд с Крис Драгошинов

Урок 3

Сподели

Shares

Проектът „Go Snowboarding“ на Крис Драгошинов ви показва как в няколко стъпки да се запознаете с управлението на борда и да се научите да завивате.

Крис Драгошинов се занимава със сноуборд от 20 години: завършва втория випуск възпитаници на Национална спортна академия със специалност сноуборд; изкарва първия курс за сноуборд инструктори в България, воден от Виктор Жеков; през 96 г. вече развива собствено сноуборд училище на Витоша; в следващите години води курсовете за инструктори към НСА; има второ ниво преподавател по снежни спортове от австрийския съюз на скиучителите. Понастоящем той е старши
сноуборд инструктор в Schischule Zink Saalbach, където води групи от всякакво ниво, включително фрийрайд турове. Крис е често в България за участие в работилници по сноуборд, лонгборд или скейт.

Дългият професионален опит води Крис до нови решения в работата му, които тази година той успява да систематизира в цяла методология за преподаване на сноуборд. Съвсем наскоро той представи труда си пред Българската федерация по ски (БФСки), като се очаква това да повлияе на бъдещата официална учебна програма на бъдещи инструктори и настоящи ученици. Освен с БФСки, Крис реши да сподели методологията си и с аудиторията на “360”. Повече за автора и труда му може да прочетете тук, а по-надолу може да се запознаете с „Урок 1“.

Go snowboarding – част трета

Когато завиваме с един крак, натискът върху дъската от коляното не е достатъчен, за да се изпълни завоя. Горната част на тялото трябва да последва коляното в същата посока – на пръсти или на пети. Целта е да изнесем тялото извън дъската.

За да навържем завоите един след друг е нужно търпение. Нещата се сработват постепенно, всичко започва от коляното и завършва с раменете. Най-важното е да пренасяме смело цялата тежест от един кант към друг. Ръцете трябва винаги да следват тялото, а самите вие трябва да стоите отпуснато върху борда.

Учебна програма:
– Изкачване и спускане надолу по наклона (лек наклон)
– Скейтинг завой – завой само с един вързан крак

Крис Драгошинов е спонсориран атлет на верига магазини „Drop In“, които предоставят пълната му екипировка. В горното видео видяхте Крис е със сноуборд Burton Nug, Burton Malavita (EST), обувки Burton AMB и грейка Burton [ak].

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.