Sofa Surfers в София

0


Дата на събитието: 03.12.2010

Сподели

Shares

Австрийските трип-хоп величия Sofa Surfers ще пристигат за първи път в България, по покана на ирландското уиски Bushmills. Лайв изпълнението на групата, определяна като новата силна вълна в трип-хопа след легендарните Massive Attack, е на 3-ти декември в Sofia Live Club. На Bushmills вече сме благодарни за няколко незабравими музикални събития – фурора на Roisin Murphy и успеха на Alice Russell, която отново ще чуем на 6 ноември в Sofia Live Club. В същия клуб на 12 ноември ни очаква много суинг и джаз с гиг на Parov Stelar Band.

Sofa Surfers са известни с факта, че не признават граници и умело смесват черна музика, дъб култура и бял рок. Небезизвестният Richard Dorfmeister ги забелязва още с лансирането на дебютния им сингъл и прави емблематичен ремикс на парчето им Sofa Rockers. В своя дебютен албум от 1997 година Transit, групата залага на дъб музиката, но с всеки следващ проект зазвучават все по-предизвикателно и разнообразно. Четвъртият им албум Encounters демонстрира категорична промяна в стила – много ритмичен и с редица гост музиканти, сред които Sensational, Oddateee, Jeb Loy Nichols, DJ Collage и Mark Stewart. А последният Blindside е още по-категоричен, по-провокативен и искрен от всякога.
Девет години след създаването на групата към Sofa Surfers се присъединява неспиращият да експериментира мултимедиен артист VJ Timo Novotny. Той превръща сценичните изяви на групата в незабравим спектакъл от звук и визия.

Билети за Parov Stelar и Sofa Surfers може да закупите в мрежата на Eventim.bg и на klikshop.bg. Спечелете билети за двете събития на www.bushmills-bg.com.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.