Сноуборд с Крис Драгошинов

Урок 2

Сподели

Shares

Проектът „Go Snowboarding“ на Крис Драгошинов ви показва как в няколко стъпки да се запознаете с управлението на борда и да се научите да завивате.

Крис Драгошинов се занимава със сноуборд от 20 години: завършва втория випуск възпитаници на Национална спортна академия със специалност сноуборд; изкарва първия курс за сноуборд инструктори в България, воден от Виктор Жеков; през 96 г. вече развива собствено сноуборд училище на Витоша; в следващите години води курсовете за инструктори към НСА; има второ ниво преподавател по снежни спортове от австрийския съюз на скиучителите. Понастоящем той е старши
сноуборд инструктор в Schischule Zink Saalbach, където води групи от всякакво ниво, включително фрийрайд турове. Крис е често в България за участие в работилници по сноуборд, лонгборд или скейт.

Дългият професионален опит води Крис до нови решения в работата му, които тази година той успява да систематизира в цяла методология за преподаване на сноуборд. Съвсем наскоро той представи труда си пред Българската федерация по ски (БФСки), като се очаква това да повлияе на бъдещата официална учебна програма на бъдещи инструктори и настоящи ученици. Освен с БФСки, Крис реши да сподели методологията си и с аудиторията на “360”. Повече за автора и труда му може да прочетете тук, а по-надолу може да се запознаете с „Урок 1“.

Go snowboarding, част втора

Основни стойки в сноуборда

Скейтинг на лицев и гръбен кант

Скейтинг с промяна на посоката

Управлението на борда идва от предното коляно. Aко то се намира по средата на борда, изнесено към носа, бордът се движи направо. Когато го изнесем към пръстите на краката, бордът преминава в завой на лицев кант. Ако усучем коляното леко и натиснем със таза назад, бордът преминава в завой на гръбен кант .

Тялото трябва да е изправено, сгъването става единствено от колената. Ако сгънем горната част на тялото, се получава кантар и бордът не реагира на движенията ни.

Учебна програма:
– Основни стойки в сноуборда
– Скейтинг на лицев и гръбен кант
– Скейтинг с промяна на посоката

Крис Драгошинов е спонсориран атлет на верига магазини „Drop In“, които предоставят пълната му екипировка. В горното видео видяхте Крис е със сноуборд Burton Nug, Burton Malavita (EST), обувки Burton AMB и грейка Burton [ak].

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.