Местни гангстери на байка от пустините на Юта

Това е един от най-популярните райони за маунтин байк в Щатите

Сподели

Shares

Кайл Миърс е маунтин байкър, чието име е слабо познато, но ето какво умее.

Твърди се, че екстремният байкър Кени Смит е пускал тази същата линия преди години, но няма видео материал, който да го докаже. Смит е от Канада обаче, а Миърс от Моаб, Юта, където се намира тази конкретна линия и много други подобни. Вероятно за американеца пускането по тази скала не е прекалено голямо постижение, тъй като разпространява видеото скромно, единствено в профила си в Инстаграм. Разбира се, МТБ медиите не пропускат да го отбележат.

Малко повече за родното място на Миърс. Град Моаб е разположен в пустинята на щата Юта и е заобиколен от пясъчно скални каньони, из които се нижат десетки километри тесни, технични пътеки за планинско колоездене. Най-популярната от тях носи името „Slickrock Trail“ и е дълга цели 20 км. Името й е подвеждащо (slick – хлъзгав) и всъщност настилката й предлага много добро сцепление с гумите – контролът е перфектен, с изключение на най-стръмните терени. За сметка на това пясъчникът причинява най-тежките охлузвания при падане.

„Portal Trail“ пък е най-трудната пътека за маунтин байк, според смелчагата от по-горе, Кайл Миърс, и по-известното лице върху колелото Нейт Хилс, базиран в съседно Колорадо. Маршрутът й върви успоредно на скална пропаст с дроп от близо 400 м. За сметка на това, гледката си заслужава:

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.