RADEV – колело специално за теб

0
 

Сподели

Shares
RADEV Bike Frames
Снимка: RADEV, kickstarter кампания

Вероятно тепърва ще започнем да чуваме все по-често за колоездачните рамки RADEV. Те са иновативни, модерни, различни и както подсказва името им – в основата на концепцията за тях е замесен българин. Сега обаче, идеята за рамките RADEV има нужда от подкрепата ни, защото набира средства в kickstarter, а ние ви уверяваме, че си струва.

Рамките на RADEV обаче, не са обикновени. Те се изработват спрямо индивидуалните нужди на колоездача, спрямо предпочитанията му и желанието му да покаже собствената си индивидуалност.

На първо място, рамката може да има такава геометрия, каквато ще бъде най-подходяща за стила ни на колоездене и целите, за които използваме колелото си. Концепцията за направа на рамки спрямо личните ни предпочитания включва използването на различни серии тръби, които се свързват с помощта на 3D „скоби”. Освен това, тръбите могат да бъдат изработвани от различни материали – леки и гъвкави, здрави или такива, залагащи на комфорта. Една от отличителни черти на RADEV e, че преди да изработят рамката на колелото ни, те взимат мерките ни, така че размерът на всяка тръба и самата рамка да отговаря точно на физическите ни характеристики. Тоест, получаваме пълна гаранция, че колелото ще ни бъде по мярка без значение дали имаме нисък, висок или среден ръст.

RADEV Bike Frames
Снимка: RADEV, kickstarter кампания

Тръбите и муфите, с чиято помощ се сглобяват рамките RADEV, са самостоятелни, тоест рамката може да бъде разглобена (както и пристига при потребителите), а евентуално повредила се част може да бъде подменена много лесно и бързо. Разглобена, рамката се побира напълно в 25-литрова раница, което пък я прави лесна за пренасяне. Още един плюс на рамките е, че всеки може да подменя тръбите си, ако например реши, че от алуминиеви иска да премине към титаниеви или карбонови – муфите са проектирани така, че да пасват към различни материали тръби.

Както казват от RADEV обаче, възможностите за персонализация на рамките не спират до тук. Идеята да създават нещо уникално, което отговаря на собствения ни стил и начин, по който гледаме на колоезденето, кара хората, стоящи зад марката, да предложат и възможността за персонализация на самите муфи. Те могат да бъдат изработени в многоброен набор от цветове и форма, която сами изберем, като по този начин всяка рамка придобива уникалност и отразява личния почерк на колоездача. Освен муфите, самата рамка може да бъде изработена в каквито цветове пожелаем и дори да бъде „облечена” в графики, създадени специално за нас от екипа на RADEV или по личен модел и идея.

RADEV Bike Frames
Снимка: RADEV, kickstarter кампания

През април 2016 година, модели RADEV стават част от изложението Milano Design Week: Furorisalone del Mobile. Повече за проекта можете да научите от кампанията в kickstarter, както и фейсбук страницата тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.