„Висящ“ хотел

0
 

Сподели

Shares

Стъклен хотел, „висящ“ от скалите? Звучи екстремно и предизвикателно, но бихте ли се осмелили да пренощувате там и как изобщо се стига до него?

„Висящ“ хотел
снимка: Andrii Rozhko

Необичайният подслон ще кацне в Алпите, ще има неправилна форма, следваща скалите и ще прилича на назъбен кристал. А на върха на скалата ще има площадка за хеликоптер.

Проектиран е от работещия в Дубай архитект Андрий Розко. Той казва, че футуристичният дизайн е вдъхновен от Алпите, въпреки че в действителност няма конкретно място, което да е избрано за проекта. Идеята обаче е да следва линията на планините.

„Висящ“ хотел
снимка: Andrii Rozhko

„Би било страхотно да се избере планинска цепнатина за този архитектурен проект. Реших да използвам естествени стени и да създам фасада с формите на планините, разделена на триъгълници и с различни височини“, обясни Розко.

„Висящ“ хотел
снимка: Andrii Rozhko

В дръзката концепция, която може да се окаже инженерно предизвикателство, ще има различни частни етажи, свързани с асансьор и с хеликоптерна площадка, така че гостите да пристигат и да си тръгват със стил.

„Висящ“ хотел
снимка: Andrii Rozhko

Въпреки ще все още е само проект, архитектите го нарекоха „лична пещера в планината“, съчетаваща модерен естетически минимализъм с особеностите на околната среда.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.