360° уикенд прогноза: 31 декември – 2 януари

0
 

Сподели

Shares

Уикенд прогноза: 31 декември - 2 януари

В събота ще бъде облачно, студено и с валежи от сняг над Източна България. Най-значителни валежите ще са около обяд в района на Източна Стара планина и Бургас-Кърджали. По Черноморието няма да има значителна снежна покривка, но по-далече от крайбрежието ще се образува около 4-7 см нова снежна покривка. Следобед започват кратки превалявания и в по-западните части – Родопите и Пирин. Вятърът при земята ще бъде от запад-северозапад (1-3 м/с), а в Източна България и по-силен – 4-7 м/с. Максималните температури ще са около нула и +1 градуса, а минималните до -8.

По планините ще бъде облачно и ветровито. Вятърът ще бъде от североизток със скорост 10-15 м/с и малко по-слаб в Западна България. Валежи се очакват в Източна и Южна България с очаквана нова покривка от около 30-40 см, най-значителна в Източна Стара планина и Родопите.

В неделя ще се затопля и дневните температури ще са положителни – до 5-7 градуса. Валежите ще спират, в Западна България ще бъде предимно слънчево, а в източната част ще има разкъсана облачност. Вятърът остава силен в Източна България, а в планините в Западна България ще бъде подходящо за спорт. Вятърът на 2000 м ще бъде около 3-5 м/с от север и ще бъде предимно слънчево.

В понеделник затоплянето продължава – максималните очаквани температури са до 8-10 градуса и над цялата страна ще бъде слънчево. Вятърът ще бъде от запад-югозапад със скорост 2-4 м/с и по-силен в Северна България – до 5-7 м/с. На 2000 м ще духа от северозапад – 2-5 м/с.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.