Разделяй дъската, владей планината

Със сплитборд екипировка от Burton

Сподели

Shares

Сплитбордингът ни позволява да изживеем удоволствието от карането в беккънтрито в най-чистия му вид. Можем да достигнем до непокътнати в този ден места и да разчитаме само на себе си. Желанието и волята ни остават най-важният ключ към стойностни изживявания, но надеждната и ефикасна екипировка се нареждат веднага след това. В следващите редове ви представяме най-добрите продукти на пазара на компания Burton в направление сплитбординг.

Мъжки сплитборд Burton Flight Attendant

burton flight attendant сноуборд
снимка: burton.com

Това е сплитборд, който отваря нови възможности пред потребителите си. Flight Attendant има форма с изявена посока (directional), което я прави по-лесна за управление напред и по-подходяща за каране в дълбок сняг. Нищо неочаквано, тъй като идеята на сплитборда е да можете да достигнете извън отъпканата писта. Преимуществото на Flight Attendant е, че, макар и с такава форма, на каране дъската се усеща като фрийстайл борд (twin tip). Допълнителна свобода идва от стандартния кембър в задната част на дъската, комбиниран с обърнат кембър при носа – това осигурява много добър отскок от опашката (pop).

Улеснение за райдърите на тази дъска е и системата за управление на автоматите – така нареченият “канал” (The Channel®) на Burton, познат и от нормалните им сноубордове. Тази система работи много добре за сплит автомати, позволявайки много по-лесно и бързо поставяне и нагласяне, както и много повече удобство от гледна точка на позиция на краката. The Channel® дава пълен спектър от градуси за автоматите, както и възможност за изнасяне към преден или заден край на дъската.

Flight Attendant има всички нужни характеристики за моментите, когато излезем от комфортната зона и влезем в техничния терен на стръмни, напудрени склонове. Това са твърдост, сърф форма и изнесени назад автомати, и не на последно място повратливост и здравина. Триосево фибростъкло по ширината и карбонови ленти по дължината осигурява бързи резултати от кант към кант и от нос към опашка и обратно.

Flight Attendant се предлага в седем различни дължини. По-долу може да видите пълния профил на една от възможностите:

burton flight attendant

Женски сплитборд Burton Family Tree Anti-Social

burton anti social сноуборд
снимка: burton.com

Anti-Social е модел сплитборд, предназначен за дамите, които искат да приемат предизвикателството да излязат извън пистата. Лекотата, умерената твърдост и широко оформената предна част на дъската (directional) правят това по-лесно. Конструкцията на борда е идентична с тази на мъжкия Flight Attendant, но с малко по-широк нос, повече гъвкавост и по-малко отскок – една дъска правена за технични линии по девствени склонове.

Anti-Social е много лек, в сравнение с други женски модели сплитове, благодарение на технологията The Channel® за поставяне на автоматите. Останалите системи за сплит-автомати изискват сърцевината на дъската да е дебела поне 6 мм. Със системата на Burton това не е задължително и съответно компанията си позволява и по-тънки сърцевини, които носят повече гъвкавост (flex). От друга страна, опростената работа с автоматите се приема за огромно предимство от всяка жена. Синтерованата база превръща Anti-Social в една много бърза дъска, което помага да се държи темпо дори и в мъжка компания.

Сплитбордът се предлага в два размера, а ето и пълния профил на дъската:

burton anti social

Бордовете Flight Attendant и Anti-Social се комбинират идеално с автомати Burton Hitchhiker и колани Burton x G3 High Traction.

Автомати за сплитборд Burton Hitchhiker

снимка: burton.com
снимка: burton.com

Hitchhiker ползват най-добрата съществуваща система на пазара до момента Sparks Tesla T1. Това е максимално олекотен вариант на автомат, който ползва една единствена и много тънка „стълбичка“ за петата. Кракът може да седи в три различни позиции – 18, 12 и 0 градуса. Страповете са друг иновативен момент от автомата, вече по патент на Burton. Те са 3D моделирани, което ги прави изключително гъвкави, леки и същевременно с това издръжливи. Хай-бековете (задната облегалка) ползват голяма траектория на движение, включително могат да заемат отрицателни градуси, за повече свобода на крака при изкачване. Каишките осигуряват сигурно закопчаване с двоен ред зъбци, от двете им страни.

Автоматите Burton Hitchhiker се предлагат в три размера и включват допълнително интегрируеми „котки“.

сплитборд автомат
снимка: burton.com

Колани Burton x G3 High Traction

burton g3колани сплитборд
снимка: burton.com

Технологията G3 си е спечелила водещо място на пазара за туринг комплекти и има защо. Тези колани пасват на всичко и осигуряват много добро сцепление със снега. Доказано е, че G3 High Traction дават сигурност дори на 10 градуса по-стръмен терен от там, където стига лимитът ви. Тук не трябва да се забравя, че по-добър грип върху снега означава и по-малко плъзгане при придвижване по правилен наклон. Дори при това положение, пак сте в изгодна позиция, защото ще сте спечелили много сили от пропуснати повторения в стъпките си нагоре.

Сплитбордовете Burton Flight Attendant и Family Tree Anti-Social, както и модела Family Tree Custom се намират в магазини Drop In, на ул. “Раковски” 166 А. Същото се отнася за автомати Burton Hitchhiker и колани Burton x G3. Последни попълнения към този идеален комплект за туринг са обувките създадени специално за сплитборд Burton Tourist, с допълнителна изолация и опции за движение, и сгъваемите щеки Burton x Black Diamond – много леки и със специална технология на прибиране. Изброените продукти могат да бъдат разгледани и закупени онлайн на www.dropin-shop.com

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.