За обновление на заслон „Кончето“

1
 

Сподели

Shares

Заслони на ръба на скалата - „Кончето“

Заслон „Кончето” в Национален парк Пирин се нуждае от обновяване или замяна с нов. Построеният през 1955 г. заслон, който е пригоден така, че да осигури подслон на 12 души в критична ситуация, не е бил ремонтиран никога и въпреки че редица пъти е спасявал туристи в беда, до този момент е оставен да се руши.

За да не се окаже скоро, че планинарите, поели по един от най-трудните маршрути у нас, няма къде да се подслонят в случай на нужда, от „Планини и хора“ – асоциация на планинските водачи в България, набират средства за обновяване или пълна подмяна на заслон „Кончето”.

За изработката на нов, модерен заслон, който да осигурява много по-голяма сигурност, да бъде видим в мъгла и през нощта, и който да снабдява туристите с електрическа енергия за зареждане на мобилни и смарт устройства, са необходими 25 000 лв. Евентуалното пренасяне с хеликоптер на новия заслон до мястото на стария пък, би струвало други около 15 000 лв. (Информация на bTV).

Към момента (23-и декември 2016 г.) в дарителската кампания са събрани 1444.00 лева. Всеки може да се включи в кампанията, набираща средства за поправка или подмяна на заслона, а повече информация за начините, по които можем да помогнем, има тук.

Сподели

Shares

1 коментар

  1. Еми БЧК вместо да си купуват луксозни автомобили да помогнат .

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.