Зимни якета от The North Face

0
 

Сподели

Shares

Зимата може да бъде чудесен сезон не само за ски и сноуборд преживявания, но и за снежни разходки в планината или на открито сред природата. За да минава всичко благополучно обаче, е добре да си осигурим топлина и комфорт по пътя към хижата, върха или мястото, към което сме се запътили.

Три мъжки якета от The North Face ни защитават през зимата.

North Face Sickline
North Face Sickline

Якето SICKLINE INS e част от високотехнологичните серии на Тhe North Face – Steep Series™. В тях са включени облекла, създадени специално, за да ни защитават в планината като включват в себе си едни от най-иновативните технологии в изработката на техническа екипировка.

SICKLINE INS е оборудвано с DryVent™ – патентованата технология на The North Face, която се грижи за водонепромокаемостта и дишаемостта на дрехите. Платовете, използващи DryVent™, са конструирани така, че да бъдат напълно водоустойчиви, ветроустойчиви и дишащи. Външният слой на материята e третиран с дълготраен импрегнант, който спомага отблъскването на водата от повърхността, а вътрешният е изграден от полиуретаново покритие и микропори, които канализират отвеждането на изпаренията към външния слой. Именно тази технология прави якето подходящо за изкачвания и интензивно движение в зимната планина, защото не допуска достигането на влага от снега близо до тялото и отвежда създадената от натоварването топлина навън.

За да ни бъде топло, докато носим якето, то е ушито и с изолация PRIMALOFT® Silver, която значително повишава топлинните качества на якето, без да увеличава обема или теглото му. Якетата, използващи изолацията, са изключително подходящи за многослойно обличане, защото могат да бъдат сгъвани до много компактни „пакетчета”, които са леки и удобни за съхранение и пренасяне. Освен това PRIMALOFT® Silver е водоустойчива изолация, която абсорбира минимално количество влага, а в случай на намокряне запазва 96% от топлината.

The North Face Morph Down
The North Face Morph Down

MORPH DOWN пък, е якето, създадено, за да ни осигури необходимата топлина дори в неблагоприятни планински условия. Изолирано е с RDS 800 – запълване от гъши пух, което означава, че якето е също толкова леко, колкото и топло и може да бъде сгънато до много малки размери. Този модел се компресира толкова, че се побира в десния джоб, а от The North Face казват, че и якето, и изолацията са издръжливи на продължителна експлоатация.

Якето е защитено срещу влага с водоустойчиво покритие (DWR), което гарантира, че ще запазим комфорта и топлината си дори в мокро време, защото не позволява на влагата да навлезе близо до тялото, а я оставя на повърхността. Оборудвано е с няколко джоба с ципове, скрити в подгъва връзки за пристягане и ластични маншети.

The North Face Nuptse 2
The North Face Nuptse 2

Якето Nuptse 2 от The North Face е подходящо както за планински преходи, така и за разходки в града в студеното време. Запълнено е с изолация от гуши пух 700, която се грижи за това да ни бъде топло дори при много студено време, докато в същото време позволява свиването на якето до компактни размери. В случай на затопляне на времето или много интензивно движение, якето се сгъва така че да бъде прибрано в джоба.

Областта на раменете е подсилена с двойна тафта, която предотвратява износването и гарантира, че якето ще остане здраво дълго дори и носено с тежка раница. За да бъдем допълнително защитени от влагата, якето е обработено с дълготраен водоотблъскващ импрегнант.

The North Face
СНимка: Lukasz Warzecha/ The North Face

Зимните якета от The North Face можете да откриете в магазините на Стрим-Ко, както и онлайн на strim-co.com

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.