Качество от Доломитите

Екипировка за ледено и скално катерене

Сподели

Shares
Скален масив Цима овесте ди лаверадо
снимка: workshop-fotografia.it/ Масивът Тре симе ди лаверадо, Доломити

За марката Cassin:
През 1935 г. италианският алпинист Рикардо Касин прави първо изкачване на северната стена на скалния масив Цима овесте ди лаверадо, в Доломитите. Развивайки се като алпинист, Касин започва да произвежда собственоръчно своята алпийска екипировка и през 1952 г. основава компания за катерачно оборудване. Тя съществува под името „Cassin“ до 1997 г., а след това е усвоена от италианската компания C.A.M.P.

cassin пикел
снимка: camp.com

Ледокоп Cassin X-Dream Alpine – ледено катерене
Това е пикел за технично катерене на смесен терен. Моделът X-Dream Alpine осигурява много различни конфигурации за максимална функционалност в едно единствено сечиво. Първо, може да ползвате ледокопа с три различни клюна, всеки от тях предназначен за специфичен терен – лед, скала и един широкофункционален, за двете едновременно. Второ, може да регулирате опората за ръката, не само по размер, но и по форма – включително разположение на пръстите, както и може да променяте ъгъла между опората и дръжката. Самата опора е от специален високоустойчив на студ материал.

Дръжка е направена от неръждаема стомана и е облицована със специално фолио за по-добър захват. В долната си част включва миниатюрен шип, който помага при движение в хоризонтала, но при вертикално катерене включва минимален риск от самонараняване. Двата елемента – клюн и дръжка са с категория „T“, маркер за по-здрави и скъпи материали. Това е свързано и с по-голямо тегло на сечивото, но все пак само 630 гр.

cassin котки
снимка: camp.com

Котки Cassin Blade Runner Alpine – ледено катерене
Тези котки са продължение на серията Alpine и са идеалното допълнение към представения горе ледокоп. Това е част от алпийската ви екипировка, която дава сигурност, както на екстремните вертикални терени, така и в по-спокойните моменти на земята, когато има вероятност концентрацията ви да е по-малка.

Blade Runner Alpine предлагат достатъчно твърд и устойчив дизайн за катерене по ледени вертикали, но същевременно се регулират като най-стандартни котки за по-сериозни зимни преходи. Основата е стоманена, от две части със статична свръзка, което осигурява висока стабилност. За да се спести тегло, стоманата е олекотена – където може, по технологията Sandvik Nanoflex®. Основата е също с иновативна форма – на обърната арка, което предотвратява насъбирането на сняг под самата котка. Закрепването се осъществява на 13 или 14 точки (на котка), в зависимост от конфигурацията на предните зъбци, която може да се променя спрямо терена.

Котките се предлагат в два размера (с тегло 1130 гр. и 1145 гр.), а комплектът им включва допълнителни подложки против сняг и калъф.

За марката La Sportiva:
Историята на марката започва през 1928 г. с майстора Нарцисо Деладио, който шие кожени обувки за дървосекачи и фермери в италианската долина Фаса. Компания La Sportiva произвежда обувките си на ръка до ден днешен. Вкопчени в дългата си традиция и добрите принципи на малкия бизнес, фирмата произвежд продукти с най-високо качество и с дълбоко послание. Сгушени между пленителните остри склонове на Доломитите, La Sportiva са вложили душата си в пътя нагоре, в изкачването и достигането на някоя лична цел.

la sportiva еспадрили
снимка: lasportiva.com

Ескадрили La Sportiva Solution – скално катерене
Това вероятно е една от най-добрите еспадрили за катерене на пазара, защото има отличия от две от най-големите медии в сферата – Climbing Magazine и списание Rock and Ice.

Solution има агресивен модел с гумена облицовка Vibram® XS Grip. Твърдата част на еспадрилата е само при пръстите и петата, докато средната зона на подметка е сравнително мека, което увеличава удобството и подвижността на крака. Арката на подметката следва технологията P3®. Петата сляга перфектно в оформената пета тип чашка.

Ефикасната терморегулация на еспадрилата е осигурена от два материала – естествена кожа и синтетична дишаща материя. Специална система за пристягане гарантира тясно прилепване по всеки крак, а също така и лесно и бързо обуване.

Представената тук екипировка ще намерите в магазин “Намасте”, на ул.”арх. Йордан Миланов” 26 Б – както и голям избор на друго алпийско оборудване. Може да разгледате и закупите продуктите и онлайн на адрес namaste-bg.com

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.