360° уикенд прогноза: 24-26 декември

0
 

Сподели

Shares

Уикенд прогноза 24-26 декември

В събота сутринта в Западна България ще бъде без облаци, но са възможни мъгли. В източната част на страната ще бъде облачно и се очакват съвсем слаби превалявания от дъжд. Минималните температури ще бъдат около -6 до -8 градуса, а максималните – до 5, в Южна България – до 8 градуса. Вятърът при земята ще бъде слаб от север, а само в Източна България се очаква да достига по-силни стойности – 3-4 м/с. В планините до 2000 м ще духа слаб северозападен вятър със скорост 3-5 м/с.

В неделя сутрешните температури ще бъдат малко по-високи, но вятърът от северозапад ще се усилва и в планините над 1500 се очакват стойности от 10-15 м/с. Следобед започва застудяване и заоблачаване, като високите части на планините ще са неподходящи за спорт. Слаби превалявания от сняг се очакват главно Централна Стара планина и Рила.

На 26-и декември (понеделник) вятърът започва да отслабва леко и ще бъде от северозапад със скорост при земята 4-6 м/с и до 8-10 м/с на 1500 м. Ще остане облачно със слаби превалявания от сняг до обяд в западната част на страната. В Източна България ще бъде по-малко облачно и без валежи.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.