Полет в рая

0
 

Сподели

Shares

През зимата повечето от нас се чудят към коя планина да се отправят, а решаващият фактор най-често се измерва в сантиметри нови снежни натрупвания. Някои обаче – като приключенецът и парапланерист Том де Дорлодот, предпочита да прекара зимните месеци на място, където няма и помен от сняг. Там, където пред погледа ти се разстила безкрайно кристално синьо море, изпъстрено със сочно зелени острови и пусти пясъчни ивици, по които няма и следа от човешки крак. Истински рай.

Полет в рая с Том де Дорлодо и VW Amarok

През 2013 година, точно след Коледа, Том се отправя към едно точно такова райско място – островите на Френска Полинезия. Пътуването му е част от проекта Search, посветен на приключенията из далечни и непознати места, в търсене на нови, никога не правени полети преди. Заедно с Том, е световният шампион по парапланеризъм Хорацио Лоренс, както и верният му партньор в приключенията VW Amarok.

Полет в рая с Том де Дорлодо и VW Amarok

„Приключение е онова усещане за „никога не правено преди“. Онези моменти и неща, които не можеш да купиш с пари. Усещането след като си подобрил рекорд, или си летял на място, където никой преди не е бил. Това е наградата, която получаваш от приключенията. Всичко е въпрос на това да излезеш отвъд зоната си на комфорт и да извлечеш най-доброто от всеки един ден“, казва Томас.

Полет в рая с Том де Дорлодо и VW Amarok

Том и Хорацио прекарват два месеца на яхта в морето, обикаляйки островите в търсене на перфектното място за летене. Макар да им се налага да се справят с доста неблагоприятни условия и силни ветрове, а достъпът до местата за излитане да е труден – често им се налага да стават в 4 сутринта, и да си проправят път през джунглата с мачете, двамата успяват да намерят страхотни нови спотове. „Източната страна на Нуку Хива е невероятно място за акропарапланеризъм. На 500 метра над водата си, правиш трикове, след което морския бриз те избутва обратно до ръба за още една сесия!“, разказва Том.

Всеки полет, който двамата парапланеристи правят из островите на Френска Полинезия, идва не само с впечатляващи гледки, но и със знанието, че никой преди не е летял на това място.

ВИЖ ОЩЕ: Приключенията на Том и Хорацио из Африка, където пропътуваха целия континент от Мароко до Кейп Таун в търсене на перфектния полет

Полет в рая с Том де Дорлодо и VW Amarok

А какво е новото приключение, на което се е отдал през тази зима Том? „Построих си малка къща, тип каравана, която тегля като ремарке с моя Amarok. Въпреки че тежи над 3000 кг, не срещам никакви затруднения, напротив. През уикендите обикалям с нея из Белгия и планирам да тръгна на едно голямо пътешествие, очаквайте скоро повече подробности!“

VW Amarok e дългогодишен официален партньор на Том дьо Дорлодо в приключенията. Заедно изминават средно над 60000 километра всяка година и споделят страстта по непознати места и предизвикателни терени. От планините на Европа, през африканските пустинни дюни до пакистанските пътища в подножието на най-високите планини в света и полинезийските острови – няма достатъчно отдалечено или труднодостъпно място, когато основна движеща сила е желанието да откриеш най-истинското изживяване и да следваш откривателския си порив.

Ефективен и мощен, VW Amarok разполага с 3.6 V6 TDI двигател с 165 кВт/224 к.с. Перманентното задвижване на четирите колела 4MOTION осигурява надеждно пътно сцепление по всякакъв терен. Иновативната 8-степенна автоматична скоростна кутия и изключително високият въртящ момент от 550 Нм предлагат повече от достатъчно теглителна сила за движение извън пътя, а оffroad-ABS режимът е специално разработен за движение в пресечен терен.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.