Академия за малки полярни изследователи

Младежки лагер

0


Дата на събитието: 28.12.2016

Сподели

Shares

връх Мальовица

Проектът „Академия за малки полярни изследователи“ се осъществява от две познати партньорски организации – организацията за екстремни приключения и фотография Adore Outdoors и сдружението на младите полярни изследователи APECS България. Първото събитие от инициативата ще се проведе под формата на младежки планински лагер, с ръководители от двете организации. Мероприятието ще се проведе в периода 28-30 декември на ЦПШ Мальовица.

АПЕКС България Иглика Трифонова
снимка: АПЕКС БЪлгария/ Един от ръководителите на АПЕКС България, Иглика Трифонова, изнася лекция за Антарктида в софийско училище

Програмата ще включва: образователни семинари, които да представят историята, политическата организация и живия свят на Антарктида, и забавни практически занимания – рисуване на флаг на Антарктида, композиране на красиви снимки в екстремни условия, строене на иглу. Младежите ще получат и начални знания и уменията в сферата на алпинизма – придвижване със ски и снегоходки, основни алпийски техники и най-ползвани възли, особености на хранене в полярна среда, както и теоритична информация за спецификите на снежните терени – структурата на снега, лавините, ледените цепнатини, особеностите на ледниците и др.

Мероприятието е платено. Повече информация ще намерите на сайта на Adore Outdoors.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.