Топлина и комфорт с Helly Hansen

ALIVE SINCE 1877: Родени от морето, отгледани от планината

0
 

Сподели

Shares

Историята на марката Helly Hansen започва в далечната 1877, когато морският капитан Хели Юл Хансен търси начини да се защити от бруталния норвежки климат. За да предпази себе си и моряците си от тежките условия в морето, той мажел облеклата с масло от лен, което повишавало водоустойчивостта им. Не след дълго капитанът и жена му Маргарет започват малък семеен бизнес, произвеждащ якета, панталони, шапки и покривала, обработени с ленено масло. Водоустойчивите облекла веднага се превръщат в успех, като на Световното изложение в Париж през 1878 г. печелят първата от многото последвали награди на марката.

Helly Hansen

Не след дълго облеклата с марката Hansen вече са предпочитани от всички професионалисти, работещи при тежки и неблагоприятни климатични условия, независимо дали се намират в океана или планината. Не закъсняват и технологичните иновации: като въвеждането на материята Helox през 1949 г. – тънък лист прозрачно PVC, пришито върху плата, за производството на водоустойчиви якета и палта; или производството на Fiberpile през 1961 г. – първия флийс, осигуряващ топлина и удобство, дори когато е мокър. Революционните нововъведения на Helly Hansen не спират дотук – през 1970 г. променят правилата на индустрията, като представят технологията LIFA® – първия основен слой дреха, която абсорбира влагата от тялото. И до днес това е основната мисия на марката – да съхранят наследството и иновативния дух на капитан Хансен, като не спират да се усъвършенстват и да търсят революционни решения и нововъведения.

Chamonix, France
Chamonix, France

Когато става въпрос за облекло, особено когато разчитате на него да ви предпази от неблагоприятни климатични условия, е важно да обърнете внимание на всеки един слой, така че да подсигурите максимално топлината и комфорта на тялото и да оптимизирате разхода на енергия.

Helly Hansen

ПЪРВИ СЛОЙ
Целта на първия слой е да съхрани максимално топлината, като същевременно абсорбира влагата, отделяна от тялото. Това е особено важно, когато подлагаме тялото на физически натоварвания в условия на студ. За целта разчитаме на комплект от термо блуза Warm Ice Crew и термо клин Warm Pant, перфектни за зимни спортове и туризъм. Материята им съчетава два различни компонента – вътрешен от LIFA® нишки, които държат тялото сухо, и външен от мека вълна мерино, която осигурява топлина и комфорт. Термо дрехите са антиалергенни, а дизайнът им позволява неограничено движение на тялото. Състав: 60% мериносова вълна, 40% полипропилен.

Helly Hansen CREW FLEECE JACKET

ВТОРИ СЛОЙ
Функцията на втория слой на облеклото е да осигури допълнителна топлина, без да пречи на дишаемостта на тялото. Поларените материи дават точно това – те са меки, топли и леки. Crew Fleece е изработен от дишащ и бързосъхнещ Polartec® 200 g, който запазва изолационните си качества дори след многократно пране. Свободната му кройка го прави еднакво подходящ за спорт или за ежедневието, разполага и с два странични джоба – на гърдите и един на гърдите, за бърз достъп до най-необходимите вещи.

Helly Hansen

ТРЕТИ СЛОЙ
Третият слой се грижи в най-голяма степен за защитата от лошите атмосферни условия, и трябва да се справя безупречно в условия на вятър, дъжд, сняг, лед и екстремни температури. Ски якето ALPHA 2.0 JACKET и ски панталоните Forcе се грижат за цялостната защита на тялото от елементите. Изработени са с технологията Helly Tech® PROFESSIONAL, която държи тялото сухо и топло, дори в изключително студено и ветровито време и при най-тежките физически активности. Ветроустойчивата, водоустойчивата и дишаща материя е с воден стълб и дишаемост над 20000 мм и изцяло подлепени шевове за максимална защита и минимална загуба на топлина, дори в най-екстремните условия. Материите са допълнително обработени с DWR (Durable Water Repellent) покритие, което повишава водонепромокаемостта. Разполагат с вентилационни отвори, осигуряващи топлина и проветрение, Primaloft® технология, която дава термична изолация при студено време, Recco® Advanced спасителна система и YKK® ципове. Якето и панталоните са в състав 85% полиамид, 15% еластан, а разтегливата в 4 посоки материята по никакъв начин не възпрепятства свободата на движенията.

Моделите на Helly Hansen може да намерите в магазини Sport Depot и онлайн тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.