„Ходещ“ велосипед

0
 

Сподели

Shares

Да караш колело, ходейки? Нелепо или гениално?

„Ходещ“ велосипед
снимка: Lopifit

Холандска компания изобрети колело с вградена ходеща пътечка, с което се придвижвате само като вървите по нея. Механизмът се задвижва от крачките, а не с въртене на педали. А електродвигател подпомага движението. Така за карането на колелото са нужни не повече усилия от една разходка в парка.

Когато човек върви по пътечката, сензори регистрират въртенето на механизма и включват двигателя, за да помогне на движението и да задвижи колелата.

За притежателите на Lopifit стигането от точка А до точка Б е толкова лесно, колкото да сложат единия си крак пред другия. Проектиран от холандеца Бруин Бергмайстер, електрическият „ходещ“ велосипед е смесица между скутер, електрическо колело и ходеща пътечка във фитнеса.

„Ходещ“ велосипед
снимка: Lopifit

Идеята се заражда в съзнанието на създателя му именно по време на подобна тренировка. „Как мога да използвам механизма за задвижване с ходене на открито? Какво ще кажете за бягаща пътека на колела?“, пита Бергмайстер.

„Ходещ“ велосипед
снимка: Lopifit

Велосипедът развива скорост до 27 километра в час и струва 2500 долара.

„Ходещ“ велосипед
снимка: Lopifit

Концепцията е холандска, но сега велосипедите се продават и в САЩ, Мексико и Карибите.

А идеята на създателите е „всеки да може да се възползва от по-екологичния и по-чист начин на придвижване, като едновременно с това подобрява здравето си.“

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.