Steep: Екстремни спортове във виртуален свят

Играта Steep ни позволява да караме ски, сноуборд, парапланер и уингсют

Сподели

Shares

Ubisoft пусна официално своята нова игра Steep за потребителско ползване на конзола и настолен компютър. Играта позволява да практикувате няколко екстремни спорта – ски, сноуборд, парапланеризъм и летене с уингсют, в виртуален свят, тип отворен, което значи, че в тази реалност също може да „карате“ с приятели.

steep компютърна игра
снимка: ubisoft.com

Steep предлага уникално изживяване от вида first person view (FPV), докато спускате или летите из реално съществуващи локации в Швейцарските Алпи. Играта има и моменти на стратегия, състоящи се в отключване на кратки сюжети, тайни спотове и разнообразни предизвикателства. Потребителите имат на разположение и други персонализации, освен предпочетения от тях спорт: Те могат да изберат своят стил на каране, между про, екстрийм, фрийрайд, фрийстайл и интересната характеристика – колекционер на кости.

Удоволствието от играта е пълно, от една страна заради уникалните 3D пейзажи на Алпите, второ, заради реалното усещане за движение. Специално движенията при ските и сноуборда са базирани на видео записи на френските национални отбори в тези две дисциплини. Изпълняваните в играта ски и сноуборд трикове могат да се моделират във всеки един етап на изпълнение, с добавяне на допълнителни елементи, което позволява обособяване на собствен стил на каране. При въздушните спортове контролите не са толкова подробни, но, по думи на Ubisoft, са в процес на доразвиване.
Играта продължава да се разработва, но целта на екипа е да програмира играта така, че да позволява реален прогрес в надграждането на умения.

Друга любима функция са „видео записите“ от всяка спусната линия, които могат да се разпространяват, както в онлайн общността на играта, така и в стандартните социални мрежи. В този случай, потребителите могат да влязат в ролята на филмови продуценти, определяйки ъгли на заснемане, скорост на повторение и други параметри.

По-долу може да се включите в една кратка разходка из играта:

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.