Към върха с La Sportiva

Три предложения как да стъпвате сигурно във високата планина

Сподели

Shares
La_sportiva_Shoes_05
снимка: Виктор Троянов/ Планинарство с обувки La Sportiva

La Sportiva е една от тези компании, чието име е синоним за качество. Вкопчени в дългата си традиция и добрите принципи на малкия бизнес, La Sportiva произвеждат продукти с най-високо качество и с дълбоко послание. Сгушени между пленителните остри склонове на Доломитите, душата на компанията е вложена в пътя нагоре, в изкачването и достигането на някоя лична цел. Еспадрили, обувки за бягане, туристически обувки, такива за високата планина и дори ски обувки за пантене със ски – няма значение какъв маршрут сте избрали, важното е погледът ви да е насочен към върха.

В редовете по-долу се фокусираме по специално върху планинарството и алпинизма в зимната планина: Ще ви представим три модела обувки с марката La Sportiva, предназначени за различни по трудност планински предизвикателства.

lasportiva trango s

Трисезонни обувки за планина La Sportiva Trango S
Това са ултралеките туристически обувки (742 гр.), на които може да се доверите във всякакви условия. Освен красиви, с разнообразната кръстоска от материи по външния слой, La Sportiva Trango S ползват три високи технологии за изолиране на вода – Cordura®, Lorica® и Antiacqua™. Vibram подметката им с разновидност Mulaz, ви осигурява максимална стабилност на наклонен и хлъзгав терен. Това се дължи на качествената гума на марката Vibram и уширената предна част на подметката, която ви позволява да „закотвяте“ носа в склона. При по-сериозни, снежни планински условия, обувката се комбинира идеално с котка. Trango S е достатъчно твърда, за да ви даде нужната сигурност при стъпване, но същевременно не натоварва излишно крака, като предлага максимална подвижност в зоната на глезена, с технологията 3D Flex™.

lasportiva ice cube

Височинни обувки La Sportiva Nepal Cube
Тези обувки са подходящи за алпинизъм, ледено и смесено катерене. Сцеплението дори с ледени повърхности е възможно благодарение на твърдата и здрава подметка, създадена с конструкция тип „медена пита“, с интегрирани карбонови нишки. Здравината се гарантира и от технологията Impact Brake System™ Същевременно подметката е максимално ниска и много лека, което осигурява свобода и удобство на нормална обувка. Твърдостта на Nepal Cube остава фокус на долната част на обувката, докато горе, при глезена, се включва отново комфортът на технологията 3D Flex™. Аналогично, в долната си част този модел има максимална изолация, с технология Gore-Tex, докато горе, основната материя остава естествена кожа, със специална импрегнация с гума. Модерните технологии съдействат за намаляване на тежестта на обувката до 894 гр.

lasportiva batura

Висок клас височинни обувки La Sportiva Batura 2.0
Моделът Batura притежава всички качества на обувката Nepal Cube, но дава още по-добра защита от суровите климатични условия на високата планина, с изцяло синтетичен външен слой и удължение на обувката над глезена. Високоефикасната изолация се постига от два последователни Gore-Tex слоя. Ролята на горния слой е да изолира на сто процента водата, докато долният осигурява ефективна терморегулация. С Batura може да забравите за гетите, които не са особено практични, когато целим да пестим време. Вместо това имате „херметизиране“ на обувката с едно движение, посредством асиметрично позициониран по обувката дълъг цип. Подметката на модела е идентична с тази при Nepal Cube, но Batura имат още по-малко тегло – 879 гр.

Всички обувки La Sportiva се произвеждат ръчно, което е гаранция за качество и внимание към всеки детайл.

Трите модела висококачествени алпийски обувки с марката La Sportiva можете да закупите от магазин „Намасте“, на ул.”арх. Йордан Миланов” №26 Б или онлайн, на namaste-bg.com. В „Намасте“ ще намерите широка селекция от планинска екипировка на тази марка, както и на други компании, отдадени на високото качество.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.