Държавно класиране в спортното катерене

Сподели

Shares

национален шампионат спортно катерене НСА

През изминалия уикенд се състоя Държавният шампионат по спортно катерене, който излъчи победители в редовните категории – скорост и трудност, и раздаде последните за годината точки за определяне на носителя на Купа България в този спорт.

Състезателите бяха разделени само в две категории – мъже и жени. Това стана повод една от победителките да бъде едва на 11 години, Александра Тоткова. Тя се справи най-добре с трудните маршрути, като се конкурираше сериозно с връстничката си Мартина Бангеева, на 10 г. И двете деца са представителки на клуба за катерене към „НСА“. В същата категория – за трудност, при мъжете първо място взе дългогодишният състезател Бойко Лалов, от софийския клуб „Алтиус Спорт“. Младият шампион Петър Иванов се класира трети. Наградата за скоростно катерене при жените очаквано отиде при Мария Георгиева, от клуб „Климбо“. При мъжете в тази категория най-добре се представи Васил Цветков, представител на „НСА“. По случайност, в шампионата участие взе и националният състезател по спортно катерене на Великобритания, Алекс Уотърхаус.

Представянията от това състезание финализираха и класирането за Купа България. Според неофициални резултати, носители на титлата трябва да станат Петър Иванов и Юлия Керемидчиева.

национален шампионат спортно катерене НСА

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.