С деца около света

0
 

Сподели

Shares

Швейцарско семейство с пет деца e на пътешествие с благородна цел – те плават, катерят се и карат колелo по целия свят, за да обърнат внимание на последиците от изменението на климата.

С деца около света
снимка: ToptoTop

Дарио и Сабине Швьорер основават неправителствената организация TOP to TOP Global Climate Expedition, чиято мисия е да вдъхнови младите хора за опазване на нашата планета.

През последните 16 години те обикалят света, като провеждат теренни изследвания за университети, учени и изследователски организации. Посещават най-отдалечените региони и техните местни жители, като споделят примери на иновативни решения за защита на Земята.

С деца около света
снимка: ToptoTop

Дарио е швейцарски климатолог и международен ски и планински водач. Мисията му е да вдъхнови хората да уважават природата и да я пазят за бъдещите поколения. А целта му – TOP to TOP да стане първата експедиция, преминала през всички морета и достигнала най-високите върхове на всеки от седемте континента, разчитайки само на силата на природата и човешкия дух.

С яхтата си „Майката Земя“ семейство Швьорер изминава над 100 000 морски мили до повече от 100 страни. По пътя правят презентации за климатичните промени пред над 100 000 ученици.

С деца около света
снимка: ToptoTop

Дарио, Сабине и петте им деца, които пътуват с тях, събират, документират и разпространяват факти за съдбоносното влияние на човека върху климата. С примера си те всекидневно провокират ученици и възрастни да защитават своята естествена среда и да пазят природата.

снимка: ToptoTop
снимка: ToptoTop

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.