Спътник във всички занимания

Часовникът vívoactive® HR от Garmin

0
 

Сподели

Shares

Garmin е компанията, която винаги ни е снабдявала с иновативни технологични устройства, които да направят времето ни, прекарано в спортни занимания не само по-вълнуващо, но и по-ползотворно. „Направени, за да устоят”, продуктите на марката ни следват и ни помагат да се представяме още по-добре в автомобилните спортове, водните приключения, авиацията и всевъзможните активности на открито.

Vivoactive HR

Смарт часовникът vívoactive® HR е проектиран така, че да бъде най-верният ни спътник във всичките ни занимания. Със своя сензорен екран с висока резолюция и видим на слънчева светлина, часовникът ни снабдява с информация, полезна за редица спортове като колоездене, плуване, ски, голф и още други, без да бъде свързан към телефон. Умният часовник работи с GPS и може да бъде персонализиран с над 1300 приложения, дизайни на изгледа на часа, полета за данни и уиджети от Connect IQ ™ магазина на Garmin.

Една от основните функции на vívoactive® HR е вградената Elevate ™ технология, която предоставя данни за сърдечната ни честота 24 часа в денонощието и седем дни в седмицата. За да работи технологията, смарт часовникът няма необходимост от допълнителна каишка, а с помощта на данните за пулса ни, съставя информация за изгорените калории и интензивността на физическите ни активности. Данните за пулса, можем да изпращаме в реално време до други съвместими устройства като Edge, Virb, Varia Vision.

В реално време можем да следим и скоростта, с която се движим. Докато повечето часовници показват скоростта като пикове и спадове, средна скорост или след приключване на тренировката, vívoactive® HR от Garmin е единственият часовник, с който можем да следим скоростта си постоянно, в реално време и без забавяне.

Vivoactive HR

Vívoactive® HR е създаден, за да следи всичките ни активности, но и за да ни насърчава да подобряваме вече постигнатото. През целия ден смарт часовникът автоматично изпраща информация до безплатното приложение Garmin Connect, което съхранява показателите и ни дава подсказки как да подобряваме представянето. Например – подтиква ни да се размърдаме, ако сме се отпуснали или ни насърчава да продължаваме, ако остава още малко до личен рекорд.

Дори когато не сме в активен спортен режим, Vivoactive® HR брой стъпките, които правим, километрите, които изминаваме и стълбите, които изкачваме. Друга любопитна функция е, че предоставя мониторинг на съня ни и калкулира минутите, прекарани в реална физическа активност. Vívoactive® HR освен това може да показва известия от социалните мрежи, обаждания, електронна поща и съобщения. Когато носим смарт часовника, няма нужда да изваждаме телефона от джоба си, защото с vívoactive® HR можем да контролираме музиката и приложения на телефона си, както и да получаваме актуална информация за времето и температурата. Устройството се синхронизира успешно с всички смартфони с Bluetooth версия над 4.3.

Vivoactive HR

За да бъдат винаги в наша полза, от Garmin са създали своя умен часовника така, че да издържа на ежедневния ни ритъм, за което основна роля има вградения GPS. С негова помощ именно приложенията работят толкова точно и измерват показателите ни в реално време. Vívoactive® HR има изключително издръжлива батерия, която не се налага да презареждаме в продължение на цели 8 дни, а Garmin Move IQ™ записва дейности дори когато забравим да натиснем старт бутона.

Основни характеристики за бягане: акселерометър (записва дори дистанция по време активности на закрито, благодарение на вградения GPS), лични рекорди;
Основни характеристики за колоездене: Приложението с включен GPS показва данни за скорост, дистанция, калории и може да отчита информация от каданс сензор,
Основни характеристики за плуване: дължини, дистанции, темпо, брой загребвания, калории;
Основни характеристики за представянето:
Auto Pause® – паузира и стартира таймера на база на скоростта на движение;
Auto Lap® – автоматично започва нова обиколка;
Аларма за темпо – алармира, ако има вариации в темпото ни;
Аларма за постижение – известява, когато достигнем зададена цел;
Изгорени калории на база на пулса;
Мониторинг на сърдечната честота;
Опции за екрани;

Освен в спортните ни занимания, vívoactive® HR с вграден GPS може да ни бъде полезен и в забързаното ежедневие, докато тичаме между многото задачи. С помощта на смартчасовника можем лесно да локализираме местоположението на мобилния си телефон например. С функцията Find My, vívoactive® HR започва да търси местоположението на свързано чрез Bluetooth® устройство, което се намира в обхват. Телефонът ни, свързан със смарт часовника, започва да издава звуков сигнал след като активираме функцията, а Bluetooth® сигналът, изобразен чрез графика върху vívoactive® HR, се усилва с приближаване към загубеното устройство.

vívoactive® HR може да ни помогне и в откриването на автомобила ни, изгубен между останалите на паркинга, отново благодарение на вградения GPS. Това става възможно с помощта на приложението Find My Car. След като паркираме, стартираме приложението, което запаметява локацията на автомобила и отбелязваме след колко време трябва да се върнем отново при колата си. Когато времето за паркиране изтече, приложението начертава траекторията от мястото, на което се намираме, до автомобила и ни завежда безпроблемно и с помощта на лесни за следване стъпки до него.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.