Включване от Боровец

0
 

Сподели

Shares
Включване от Боровец
Снимка: Стела Стаменкова

„Включване от Боровец” е новата рубрика на 360mag.bg, с която периодично ще ви запознаваме с условията в курорта, който тази година чества 120-та си годишнина – Боровец. Актуална информация за времето, снежната покривка, събитията и настроението в Боровец, представена в снимки и текст и проверена достоверно от нашите кореспонденти.

Включване от Боровец
Снимка: Стела Стаменкова

Изминалия уикенд предложи много добри условия за каране по пистите в Боровец. Актуална информация за работещите писти можете да следите в сайта на Боровец тук. Отворените писти са обработени изключително добре и в комбинация с хубавото време положителните емоции в курорта са гарантирани. Към момента няма отворен snowpark, но за сметка на това има изградени странични „заигравки” по трасето като скокчета и вече монтираната тръба пред х-л „Рила”. Ясно небе и залез „като по учебник” за каране по всички правила на максималното зимно забавление са зарадвали нашите кореспонденти Стела Стаменкова и Ния Попова.

Включване от Боровец
Снимка: Стела Стаменкова

Освен през деня, Боровец очаква скиори и сноубордисти и за нощно каране. Четирите ръкава на „Мартинови бараки” са отворени за вечерно каране от 18:00 до 21:20, а ние лично се убедихме, че условията са перфектни. Освен с идеално обработени писти, Боровец ни привлича през нощта, защото е идеална алтернатива за работещите, които нямат възможност да отделят от времето си през деня. Толкова близо до София, просто е немислимо да не се възползваме от опцията за спорт след работа в делничните дни. Нашите доверени лица във включванията от курорта припомнят, че има два варианта за достигане до курорта от София – през Железница и по Искърския път, така че правилното планиране може да предотврати вероятността от попадане в задръствания. В момента по пистите все още няма много хора, което минимизира вероятността за опашки по лифтовете. Снощи (11-и декември) по-топлото време предложи по-мек сняг, без заледявания. Ния и Стела ни съветват да не прекаляваме с обличането, защото времето все още е меко. Следете снежната прогноза обаче, за да сте максимално подготвени.

Включване от Боровец
Снимка: Ния Попова

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.