Готови за ски с DIEL

0
 

Сподели

Shares

Diel Sports

Преди да се отправим към пистите (или извън тях), всеки знае, че трябва да се екипираме добре. Ето какво ни предлагат от DIEL®Sport по отношение на зимната ски екипировка.

Мъжкото яке за ски Alex 17630 и ски панталонът Axel 18630 са отлични за всички, които търсят комфорт и идеална защита в едно. В производството и на якето, и на панталона са използвани няколко технологии, които ни защитават от влагата, студа и вятъра и се грижат за нормалната терморегулация на тялото.

Платът на двата продукта е „оборудван” с мембраната Dermizax®EV. Тя е дълготрайна, ултратънка и еластична и в същото време се справя перфектно с водоотблъскването и дишаемостта. Това, което различава Dermizax®EV мембраната от конкурентите ѝ на пазара, е непорестата ѝ структура. Материята пренася водните молекули навън през молекулярни отвори в мембраната, като поема парите от едната страна и ги освобождава от другата. Освен това мембраната прави дрехите устойчиви на вятър и вода дори и в екстремни метеорологични условия.

Не само мембраната обаче, се грижи за водоустойчивостта. За да гарантират, че никаква вода няма да проникне близо до тялото ни, от DIEL®Sport са се погрижили панталонът и якето за ски да бъдат с напълно подлепени шевове, а както знаем – именно подлепянето на шевовете определя дали дрехата ще бъде напълно водоустойчива, или не.

Diel

Още една страхотна технология е заложена в направата на якето и панталона – THINSULATE™. Накратко, THINSULATE™ е много тънка изолация, която обаче има „дебели” свойства. Тя задържа топлината, справя се с изолацията изключително ефективно и има много ниско ниво на абсорбиране на влага. THINSULATE™ използва микровлакна, 10 пъти по-тънки от влакната в другите синтетични изолатори. Те образуват гъста мрежа, която улавя въздуха и отразява топлината. Така THINSULATE™ намалява загубата на топлина и задържа многократно повече въздух, което повишава изолационната ефективност на материята. Освен това влакната поглъщат много малко вода, което означава, че дрехата ще продължава да топли дори да бъде измокрена.

Якето – Alex 17630, е подплатено и с още един изолационен слой – MICRONIC®. Това е изолация от синтетичен пух, която напълно изпълнява свойствата на естествената с тази разлика, че е по-малко обемна, изсъхва много по-бързо и не абсорбира влага.

За комфорта ни по време на носене и възможността да правим свободно всички движения се грижат еластичните подплати за допълнителна гъвкавост и удобство. При якето подлатата е разположена на гърба, а при панталона – в задната част.

Diel Alex 17 630
Яке Diel Alex 17 630

Основни характеристики на ски яке Alex 17630: 

20 000 мм водоустойчивост;
Дишаемост: 20 000 g/m² 24 hrs;
Сваляща се техническа 3D качулка;
Водо- и ветроустойчиви ципове;
Вентилационни ципове;
Вътрешна яка от микрофибър;
Регулируем еластичен маншет;
Цена: 699 лв.

Основни характеристики на панталон Axel 18630:

20 000 мм водоустойчивост;
Дишаемост: 20 000 g/m² 24 hrs;
Водо- и ветроустойчиви ципове;
Вентилационни ципове;
Еластично регулиране на талията;
Вътрешни мехове на крачолите срещу навлизане на сняг;
Цена: 399 лв.

Diel Axel 18 630
Панталон Diel Axel 18 630

Освен в якетата и панталоните си обаче, DIEL®Sport залагат иновативни технологии и при производството на блузи, които да използваме докато практикуваме любимите си зимни активности.

Мъжката блуза 13 860 FIELDSENSOR е изработена с едноименната технология FIELDSENSOR™, грижеща се за контрола на влагата. Материята поглъща влагата незабавно и по-този начин я отдалечава от тялото ни. След това влагата се пренася към външния слой на материята, а за по-лесно изпарение бива „разпръсната” на по-голяма площ. FIELDSENSOR™ се грижи за едно от най-важните неща, докато спортуваме навън – да останем сухи. Тя работи чрез капилярно действие и изключително подходящо транспортира влагата от изпотяването навън. Цена: 85.00 лв.

Блуза Diel Fieldsensor
Блуза Diel Fieldsensor

Ръкавиците и банданата пък, са идеалните аксесоари, които допълнително да предпазят тялото ни от студа. Ръкавиците са изработени с вътрешна дишаща мембрана от PORELLE™ и изолация от TERMOLITE™, така че ръцете ни да бъдат едновременно топли, но и проветрени и защитени от влагата отвън. Банданата пък е изработена от 100% микрофибърен полиестер и се предлага в четири различни цветови вариации. Цена ръкавици: 59.00 лв., цена бандана: 7.80 лв.

Diel Ръкавици и бандана
Diel ръкавици и бандана

Посочените дрехи и аксесоари от марката DIEL можем да намерим във фирмения магазин в София на адрес бул. „Черни Връх“ 32, както и във всички останали магазини от списъка тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.