Природосъобразно производство

Burton и bluesign са добри към нас и околната среда

0
 

Сподели

Shares

BurtonЗнаете ли какво означава знакът bluesign®, поставен върху дрехите ни?

Най-общо казано, той е гаранция, че конкретната дреха е създадена по природосъобразен начин, използвайки само материали, които са считани за безопасни за здравето на планетата ни и самите нас.

Една от марките – водеща в производството на зимна екипировка, които вече работят заедно с bluesign®, за да елиминира използването на вредни материали в производството на продуктите си, е Burton.

Малко потребители разбират сложността на продуктите, които купуват. Например, над 2000 литра вода отиват в направата на един нормален чифт дънки и над 2000 различни химикала биват използвани само в обработването на текстила. Всъщност, над 500 химикала могат да бъдат налични само в една дреха. И тук темата е само на повърхността на айсберга.

От Burton са се посветили на темата за устойчивост, породена от нуждата и желанието им да намалят вредните влияния върху околната среда и хората. За всяка компания обаче, е трудно да следи абсолютно всички стъпки в производството на продуктите си и дали те са природосъобразни. Тук се наместват bluesign® – швейцарска компания, която е лидер в природосъобразното създаване на текстил по цял свят.

BurtonЕкипът от учени в bluesign® предоставя най-сигурната гаранция, че при производството на стоките се използват само безопасни за здравето и околната среда химикали. Те също така правят и одит на фабриките и производствените пространства на Burton, за да гарантират устойчивостта при използването на натурални ресурси – например да се убедят, че не се използва твърде много вода при процесите, като също така проверяват и въздушните и водни емисии, за да бъдат сигурни, че производството им не води до замърсяване на въздуха и водите. „Това е от основополагащо значение за околната среда и хората, които създават и носят дрехите ни.“ казват от Burton.

Така че, когато видите Burton продукти с bluesign® маркировка, може да бъдете сигурни, че тези дрехи са направени отговорно, по природосъобразен начин, използвайки само материали, които са считани за безопасни за здравето на планетата ни и самите нас.

Ето няколко продукта, сертифицирани с bluesign®, които можем да намерим в онлайн магазина на Drop In shop. Той отскоро е с нов облик и предлага 10 лв. отстъпка на всички новорегистрирани потребители.

Burton x bluesign

 

Burton Hazel Jacket 2017/ Vision Quest – bluesign® Approved Product; Burton Hazel е любимо яке на повечето про-райдърки на марката

 

 

 

Burton x bluesign

 

Burton Radar Jacket 2017/ Lowland Floral –  bluesign® Approved Product, идва с 1 година гаранция, джоб за маска, лепени джобове и куп други екстри

 

 

burtonbluesign3

 

 

Burton Hilltop Jacket 2017/ Water – освен, че е –  bluesign® одобрен продукт, Burton Hilltop е подплатено и с 40% рециклирана THERMOLITE® изолация

 

 

75% от продуктите от най-новата серия на Burton са bluesign@ одобрени, а целта е в близките години 100% от производството да стане изцяло природосъобразно.

Магазин Drop In се намира в София на ул. Раковски 166А и работи всеки ден от понеделник до петък от 11:00 до 21:00 ч., събота от 11:00 до 19:00ч. и неделя от 11:00 до 18:00ч.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.