Кънкьорът ни Павел Митренга е на второ място в Европа

Това сочи финалното класиране за сезон 2016 на Европейския шампионат

Сподели

Shares
Павел Митренга
снимка: James Elms/ Павел Митренга на рампата в Монтана

Българският професионален кънкьор на рампа, Павел Митренга, завършва втори за Европа в сезон 2016, според официалното класиране на Европейския шампионат по върт инлйан скейтинг. Митренга има общо 114 точки, само 17 по-малко от лидера в състезанието, британецът Рич Паркър.

Класирането се осъществява на база събрани точки от шест официални европейски кръга за сезона, в шест различни държави. Етапите за сезон 2016 бяха проведени в Монтана (България), Страсбург, Лозана, Барселона, Модена и Хертогенбош (Холандия). Няма задължение за участие във всички кръгове, селекцията се прави по преценка на състезателите. Точки се печелят само от челната петица, като броят им варира между 20 и 40. Европейски точки се раздават и на други състезателни събития, провеждани през годината, но в много по-малък размер. Митренга взе участие в последните три издания на сериите, като два пъти се класира втори и веднъж трети. През годината той има участие и в други европейски състезания, както и в един от кръговете на Американската лига, в Лас Вегас.

павел митренга
снимка: скрийншот oneblademag.com/ Митренга на водеща снимка от статия в One Blade Mag, една от най-елитните медии за инлайн скейтинг. Локацията е Лас Вегас.

Ето и цялото, поредно класиране в Европейския шампионат по върт инлайн скейтинг:
Рич Паркър (Великобритания),Павел Митренга (България), Никола Мужа (Франция), Дания Аман (Швейцария), Такеши Ясутоко (Япония), Давид Джанони (Италия), Ро Фриц (Холандия), Кирил Траянов (България), Еито Ясутоко (Япония), Ерик Дроух (Холандия).

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.