Зимното издание на Dew Tour е този уикенд

Видео репортаж от събитието може да гледате на dewtour.com

0


Дата на събитието: 08.12.2016

Сподели

Shares
dew tour snow
снимка: gobreck.com, фотограф Joseph Large

Екстремните серии Dew Tour, кръстени на енергийната напитка Mountain Dew, са едно от най-важните събития за американската сцена на фрийстайл сноуборда, ските и, генерално, на скейтборда. Събитието се провежда за първи път през 2005 г., като оттогава форматът на тура не спира да еволюира, с оглед на интересите на аудиторията. От 2012 г. насам броят на събитията от тура е по-малък, но, за сметка на това, се организират по-мащабни и по-интересни такива – програмата включва иновативни състезателни формати и разнообразни културни мероприятия.

Този сезон Dew Tour има общо три спирки, само една от които в планината. Редовна локация за снежното издание е курортното градче Брекенридж, щата Колорадо, разположено на близо 3000 м. надморска височина. Брекенридж има целогодишно население от близо 5000 човека и атмосферата на малък град, с много културни събития и богат социален живот. Dew Tour се настанява там в периода 8-ми и 11-ти декември.

Брекенридж Колорадо
снимка: gobreck.com

Спортните събития ще са в няколко състезателни формата, в сферата на фрийстайл ските и сноуборда. Най-интересното от тази година е, така нареченото, „Отборно предизвикателство“, което ще се проведе за първа година и включва най-големите марки в двете индустрии, които избират свои представители – райдъри. Съревнованието при сноуборда ще бъде между отборите на Burton, DC, Lib Tech, Nitro, Ride, Salomon, а при ските между Armada, Atomic, Faction, Head, K2, Volkl. Този път става въпрос не за биг еър или халфпайп, а за слоупстайл трасе, съставено от две части: биг еър скок, с дължина от 20 метра, и четири различни джиб секции, като за всеки етап се избира един отборен състезател. Класирането в първия етап се определя на база двата по-добри ръна (опита) от общо четири такива. Към набора от биг еър трикове има и допълнително изискване, да включват, както фронтсайд, така и бексайд ротации. При джиб частта, участниците разполагат с общо три ръна, като се зачита само най-добрия от тях.

Подробен сетъп на този етап от състезанието може да видите на сайта на Dew Tour. Същото трасе и правила важат и за индивидуалния формат на състезанието. Друг любопитен момент е новият акцент върху ърбън стила на каране, манифестиран с джибинг състезание по улиците на самото градче.

dew tour слоупстайл
снимка: dewtour.com

Някои от по-известните имена от сцената, които ще се представят в различните състезания са: на сноуборд, Марк Макморис, Максън Парът, Трорщайн Хоргмо, Дани Дейвис, Аюму Хирано, Джейми Андерсън, Спенсър О’Браян; на ски, Боби Браун, Арън Блънк, Гъс Кенуорти, Джоси Уелс и Девин Лоугън. За първа година в снежното издание на Dew Tour ще има и състезателна дисциплина за инвалиди, под формата на, така познатия, banked slalom – хибриден формат между слалом и сноуборд крос.

По-долу може да разгледате програмата на Dew Tour за уикенда. Всички събития отбелязани с livestream може да гледате на живо във Фейсбук, на страницата на сериите. Брекенридж е с времева разлика от 9 часа назад.

dew tour 2016 програма
визия: скрийншот dewtour.com

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.