Стелките, които ни защитават

0
 

Сподели

Shares

Каквото и да си говорим, едно от най-важните условия, за да изпълняваме с удоволствие която и да е физическа дейност е, стъпалата ни да се чувстват добре, защитени и комфортно. Роля за това играе не само обувката, но и това, което се намира в нея, а именно – стелката.

Enertor са стелки, създадени, за да подобряват представянето ни, да предотвратяват нараняванията и да минимизират периода на възстановяване след физически активности. Те използват иновативни технологии и материали, така че да се чувстваме защитени и комфортно. Освен това са носени и одобрени от човекът, за когото няма никакви граници – Юсейн Болт.

Enertor стелки
Снимка: D30 Lab

Не е чудно, че олимпийският шампион е избрал да бяга именно единствено със стелките Enertor. Те са проектирани, за да устояват на продължително натоварване, да предлагат максимален комфорт и да подпомагат нормалната функция на мускулите. Едно от основните им предимства е, че за направата им е използван материалът D30.

D30 е иновация, която вече е използвана в изработката на екипировка за протекция на тялото като каски, наколенки, гръдни протектори. Също както главата, гърдите и коленете ни обаче, така и стъпалата ни имат нужда от защита. D30 я предоставя чрез уникалната си възможност да се „заключва” при удар и да разпръсне напрежението, като не позволява то да достигне до тялото ни. Когато върху материалът бъде упражнена сила, той се втвърдява пропорционално на приложената сила. В останалото време пък, материалът предоставя мека и гъвкава опора за стъпалото. Производителите казват, че стелките „плават” под краката ни, защото материалът, от който са направени, преминава от меко в твърдо състояние и обратното за отрицателно време.

D30

В резултат на качествата на D30, стелките Enertor намаляват силата от удар с до 46%, което многократно намалява риска от травми. От друга страна обаче, стелката възвръща 36% от енергията, генерирана при удара, което пък повлиява благоприятно на представянето и според проведените тестове, трябва да можем да скачаме по-високо и да тичаме по-бързо.

Enertor стелки

Enertor са тествани от SATRA Kettering, Великобритания. SATRA е независим институт за тестове и проучвания, който в момента се счита за глобален лидер в тестовете на кожа и обувки.

Освен материалът, от който са изработени, още една характеристика прави стелките Enertor изключително добър избор. Дизайнът им е направен така, че да пасват идеално на всяко стъпало без значение дали сводът е висок, нисък или среден. Enertor контролира движенията чрез формата си и спомага да се подобри мускулната активност, така че стъпалата сами да заемат правилна позицията. Освен това стелките развиват работата на стъпалата в областта на пръстите и разпределят тежестта правилно, без да има превес на стъпването върху петата или пръстите.

Enertor стелки

Enertor са подходящи за използване без значение дали се занимаваме професионално с даден спорт, подготвяме се да чупим рекорди като Юсейн Болт, или сме любители, които се състезават със собствените си постижения. Вдъхновени от енергията на големия атлет, създателите на Enertor ни насърчават никога да не се отказваме да ставаме по-добри в това, което правим и приемат за свое мотото на Болт: „Прескочи собствените си граници“.

Естествено, стелките могат да бъдат поставяни и в ежедневните ни градски обувки, за да подобряват стойката и общото ни физическо състояние докато „тичаме” между задачите. Това е възможно благодарение на дизайна, който ни предразполага да заемем правилна позиция на стъпалото и съответно на целия торс. Стелките са подходящи дори за спорт като колоезденето, защото дават допълнителна подкрепа за свода на крака, която определено бихме оценили след продължително каране.

Стелките са налични в пълен размер, 3/4 стелка и стелка за подкрепа на петата. Освен това са разработени в два модела – Enertor Comfort и Enertor Performance. Моделите са изработени с идентични дизайни и материали, а разликата е, че Performance предлагат още по-голяма протекция за стъпалото и по-добра стабилност. Както предполага името им, Comfort пък предлагат максимално удобство при ежедневна употреба.

Повече информация за стелките можете да получите на info@enertor.com и телефон +359 888 222 517

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.