Безкраен байк сезон

Велосипедът Trek Stache 9 29+ прави това възможно

Сподели

Shares
Trek Stache 9 29+
снимка: trekbikes.com

Компанията Trek Bikes приветства всички любители на маунтин байка, да опитат без колебание от приключенията на зимата. С новия си велосипед Trek Stache 9 29+, можете да вземете от всичко и по всяко време – пролетни карания в мокро и кално, летни по-дълги карания, спускания в байк парка или карания още този месец до Черни връх и обратно. Всичко това се предлага в един единствен, универсален байк.

Накратко този модел представлява „твърдак“ (байк с твърда рамка, без задно окачване) с много лека и агресивна рамка и с предно окачване Manitou с 110 мм. ход. До тук нищо ново, но в комбинация с широките 3-инчови гуми, този твърдак се превръща в много лек трейл байк, лесен за каране, който може да ви даде много забавление във всякакви условия и терени.

Спускането с велосипед през зимата изглежда на пръв поглед опасно и трудно контролируемо и така се и усеща при първия опит. С малко тренировки обаче, заниманието започва да носи удоволствие и рязък прогрес в колоездачната ви техника. Първо на първо, снегът предлага най-добрите условия за трениране на падания. На втори план идва умението за контрол на колелото върху носещи и хлъзгави повърхности. Техниката на сняг изисква и завишено умение при контрола на линията на спускане. С широката си функционалност, велосипедът Stache 29+ ви позволява да тествате уменията си върху снега стъпка по стъпка, на познатите ви вече терени, без да ви задължава да се позиционирате от първия опит на снежната писта.

Гумите с външен диаметър 29+ и широчина 3 инча, позволяват да влизате в серпантините много по-агресивнно и бързо, без да имате и най-малки притеснения за загуба на сцепление или справяне с препятствия. Дебелината на гумите компенсира липсата на заден амортисьор. Комбинацията от тези гуми и предна вилка с ход от 110 мм. кара велосипеда да работи като трейл байк със задно окачване, като в същото време теглото на велосипеда пада под 13 кг.

Trek Stache 9 29+
снимка: trekbikes.com

Моделът е създаден с идея да позволява различни конфигурации – рамката може да се кара с 27+ цолови гуми, за повече динамика, или със стандартни 29-ки, за карачите, които са ориентирани повече към крос-кънтри стила. Осите при предната и задната главина са по-дълги от стандартните (технологията Boost) – съответно, 110 и 148 мм. Това променя ъгъла на спиците и прави каплата по здрава, плетката по-твърда и като цяло подобрява представянето. Каплите в този си вид позволяват изключителен контрол и в най-острите завои. Технологията „Boost” намалява износването на каплите и удължава техния живот.

Stache 29+ има алуминиева рамка и е окомплектован с ‘1 х 11’ скоростна система на SRAM и спирачна система с хидравлични дискови спирачки Shimano Deore XT. Каплите са с надеждни и леки главини от DT SWISS с лесни за поддръжка капсуловани лагери. И, разбира се, не на последно място, Trek са велосипедната компания с най-либерална гаранционна политика в бранша – всички техни карбонови и алуминиеви велосипеди се продават с доживотна гаранция на рамката.

Високият клас велосипеди с марката Trek, включително Trek Stache 9 29+, ще откриете във верига магазини Drop In: в София на ул. “Г. С. Раковски” 166А; в Банско, Пампорово и Боровец; онлайн на dropin-shop.com.

В Drop In ще намерите и висококачествено, подходящо за сезона облекло. Ще ви запознаем с някои добри предложения по-долу.

Зимата ни сблъсква с претенциозни метеорологични условия и, за да можем да се насладим на карането, е нужно да се чувстваме уверено, не само върху велосипеда, но и в кожата си – в случая във вторият слой такава, облеклото. Ясно е, че трябва да сме дебело облечени, но и дрехите ни да са проветриви. Drop In предлага решение в тази връзка в лицето на немската марка ION, които специализират в продукцията на водоустойчиви, дишащи материи.

Ion Carve Jacket
снимка: www.ion-products.com

Ion Softshell Jacket Carve

Ion Softshell Jacket Carve

Ion Pants Sabotage

Ion Pants Sabotage

През зимата носенето на шапка под каската е наложително почти винаги, дори когато каската ви е тип шлем.

Ion Beanie Logo

Ion Beanie Logo

Мокрото време може да намали грипа на обувките ви върху педалите на велосипеда, затова е хубаво да карате с обувки с много добър грайфер – освен те да не пропускат вода. Марката Bontrager, на Trek Bikes, предлага висококачествени професионални обувки за маунтин байкинг. Bontrager ще намерите отново във верига Drop In.

Bontrager RL MTB Men’s Shoe

Bontrager RL MTB Men’s Shoe

Детайлна информация за всеки от изредените по-горе продукти, ще отриете на dropin-shop.com.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.