Tочковите автомати: кои, защо и колко?

0
 

Сподели

Shares

Когато чуем словосъчетанието „точков автомат”, асоциация се прави с едно име – DYNAFIT. DYNAFIT са пионерите и изобретателите, както и единственият производител в света с TÜV сертификат на точкови автомати.

Всяко едно гениално нещо в даден момент започва да се копира. За да бъдем реалисти обаче, трябва да признаем, че копието никога не е било по-добро от оригинала. Затова от сезон Есен/Зима 2016-2017 можем да видим увеличаващия се брой ски компании, които подписват договор не с друг, а с DYNAFIT за брандиране на автомати и интегриране на инсърти за ски обувки. А защо не, DYNAFIT са не само най-добрата, но и най-иновативната компания в света, произвеждаща точкови автомати и не е чудно, че Movement, Fisher, Atomic, Rossignol, Scarpa са само част от марките, който искат да навлязат в най-бързо растящата ниша на пазара.

Dynafit

Но както вече казахме, оригиналът е DYNAFIT. Тъй като ние виждаме бъдещето на автоматите в очите на точковите, то сме ви подготвили бърз и лесен начин за ориентиране между моделите спрямо вашите нужди и предпочитания.

НАЧИНАЕЩИ

За разлика от алпийските ски, тук нивото на напредналост не играе особено голяма роля, тъй като изкачването е еднакво почти за всеки ентусиаст, а при спускане играят роля обувките и самите ски. Тук въпроса е повече дали смятате да замените опашките по лифтовете с ободряваща, тонизираща и честно казано – доста натоварваща (в добрия смисъл) “разходка” в дългосрочен план, или просто искате от време на време да се качвате до Черни връх вместо да се затваряте в някоя прашна и миризлива фитнес зала. Ако сте от първите, то тогава инвестицията в нещо с повече “екстри” е оправдана, но ако сте от вторите, бюджетен вариант ще ви върши също толкова добра работа.

Опции:
DYNAFIT RADICAL ST 2
DYNAFIT SPEED TURN
DYNAFIT TLT RADICAL ST

БЮДЖЕТ

Не всеки от нас може да си позволи да си купи BMW Series 7 Individual, но не е казано, че не можем да имаме BMW Series 1. И в двата случая получаваме продукт притежаващ духа, механиката и компетенцията на BMW, но на различна цена. И по никакъв начин не искаме да кажем, че Series 7 Individual не заслужава цената си, а просто, че ние не можем да си я позволим (поне на този етап). Е, принципът е същия и при DYNAFIT, имаме опция за бюджетен вариант, който ще ни върши чудесна работа за предназначението му, но просто не предлага “екстрите” и материалите, които имат по-високотехнологичните му братя.

Опции:
DYNAFIT SPEED TURN
DYNAFIT TLT RADICAL ST

Опция, щадяща бюджета е налична в Adventure Shop. В магазина можем да се сдобием с промо сет, включващ ски, автомати, колани и обувки с намаление от 25%.

Dynafit

ФРИРАЙД

Преди малко повече от 10 години за широката публика тази дума бе чувана и срещана само в списанията и тя обикновено беше свързана с далечни места като Северна и Южна Америка, където 3 метра сняг се считат за слаб сезон. Днес идеята за девствени склонове и недокоснати кътчета на планината е реалност за мнозина и не е нужно да прелетим 5000 км, за да ѝ се насладим. Фрирайдът е може би единствената категория, към която подхождаме не само с огромно внимание, тъй като условията го налагат, но и с най-голяма любов и страст. Тук водещо е удоволствието, а за него знаем, че цена няма. Тук изборът е сравнително малък, но пък за сметка на това изключително качествен.

Опции:
DYNAFIT BEAST 14
DYNAFIT RADICAL 2 FT
MARKER KINGPIN

ТЕГЛОТО ПРЕДИ ВСИЧКО

Разбира се има и тази група хора, за които ски туринга не е нито временно увлечение или опция за избягване на опашки, то е култура, мания, спорт. Обикновено хората, попадащи тук, са тези, които не се интересуват от спускането, а от самото изкачване. Ентусиастите, които са „фанатизирани” на тема тегло превръщат изживяването в състезание за надмощие и бързина. При тях всеки грам има значение и всичко освен крайно необходимото е излишно.

Опции:
DYNAFIT SUPERLIGHT
DYNAFIT RACE
DYNAFIT SPED TURN

Dynafit

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.