Екипирай се за фрийрайд

0
 

Сподели

Shares

Всяка зима е дъгоочаквана и вълнуваща. Има едно „измерение” на зимните спортове обаче, което може да я направи още по-емоционална. Фрийрайдингът. За да излезем извън огражденията на пистите обаче, трябва да сме подготвени подобаващо. Не само с умения, но и с екипировка.

Всеки би се досетил, че автоматите Freeraider 14 от ATK са такива, създадени за фрийрайд. Те са посветени на всички, които нямат търпение да навлязат в пудрата и да отидат „отвъд ограниченията”. Изработени са от алуминиева сплав и тежат едва 395 грама, а в производството им са заложени няколко патентовани технологии.

АТК автомати

MAGNETO® HEEL FLAPS е технологията, която ни позволява да заемаме пет различни позиции върху ските. Тя подобрява комфорта при носене на ските и позволява по-бърза смяна на позициите с помощта на два магнитни елемента, които се активират от предната част на автомата.

Следващата технология – ELASTIC RESPONSE SYSTEM, пък се грижи за по-добрия контрол и усещане върху ските. Тя е вградена в автоматите, за да осигури максимално по-агресивното каране и дори случаите на големи скокове или екстремни линии. Системата абсорбира напрежението, приложено върху ските, давайки възможност за по-прецизно каране. Освен това автоматите Freeraider 14 се обуват много по-лесно, в сравнение с предишни модели на марката, и дори със стари и износени ски обувки.

АТК автомати

Производителите на ските Wailer 112RP2 Pure3 казват, че това е моделът, който ще направи всеки по-добър скиор. Основната причина се крие в съчетанието между формата на самите ски и материалът, от който са изработени – карбон с нано фибри. Карбонът прави ските много по-леки от очакването, което многократно подобрява преживяването особено, когато говорим за туринг. Формата на ските пък, ги прави много бързи и подобрява възможността им за завиване и преодоляване на евентуално възникнали препятствия.

Ски Pure 3

Pure3 са 30% по-леки от конвенционалните ски, но и 30% по-здрави, по-твърди и „мощни”. Според производителите от DPS ските са най-подходящи за хора, които предприемат карания в пудра или мек сняг и следователно имат нужда от ски, които са лесни за управление в дълбок сняг.

Основни характеристики на материала:
Преимпрегнирани карбонови фибри;
Горна част с полиамидна текстура;
Високопроизводителен полиетилен в страните;
Сърцевина от дърво;

След автоматите и ските, идва ред и на ски обувките. SPECTRE 2.0 от La Sportiva са твърди ски обувки, които обаче предлагат най-голяма възможност за ротация на маншета в сравнение с други обувки в своя клас.

Ски обувки La Sportiva

Благодарение на технологията за закопчаване на обувките Vertebra Technology™, обувките нямат нужда от корав език, защото технологията предлага достатъчно добро закопчаване и сигурност. Патентованият дизайн позволява свободно движение на глезена, неограничено в 60-градусов обсег, докато профилът на обувките предлага достатъчно подкрепа за крака по време на слизания. Обувките са изработени с възможност за прецизно прилягане спрямо индивидуалните особености на скиора. Най-подходящи, обувките са за фрийрайд скиори, които търсят съчетание между сила, контрол и натоварване с прецизност, гъвкавост, маневреност и лекота.

Ски обувки La Sportiva

Всички посочени модели – автомати, ски и обувки, както и още екипировка за ски, катерене и планинарство, можем да намерим онлайн на namaste-bg.com и на ул.“арх. Йордан Миланов“ №26 Б в магазин „Намасте“.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.