Избери подходящо термобельо

0
 

Сподели

Shares
Burton
Снимка: burton.com

Термобельото е създадено, за да работи като втора кожа, която ни предпазва допълнително от студа. Ако не знаем обаче какво точно термобельо да изберем (с оглед предлаганите на пазара разнообразни материи, размери, дебелини), можем да си навлечем по-скоро неприятности, отколкото да се предпазим от студа.

Първото нещо, на което трябва да обърнем внимание, при закупуване на термобельо, е прилягането.

Ако ще използваме този тип слой за по-топло време, е добре бельото да бъде по-скоро хлабаво. Ако обаче времето ще бъде студено – то термобельото трябва да приляга идеално, за да „заключва” топлината, генерирана от тялото. Термобельо, което не приляга достатъчно добре, може да предизвика прекалено прегряване в определени зони от тялото и съответно – недостатъчна защита в други. Трябва да имаме предвид, че описаното като athletic fit бельо, е такова, направено с идея да прилепва плътно.

Burton термобельо

Материалът, от който е направено термобельото, е второто най-важно нещо, на което да обърнем внимание.

Синтетичните съвременни материи са един от най-добрите варианти при избора на термобельо. Те обикновено се използват за направата на бельо за студени и много студени условия и предлагат както необходимата топлина, така и минимална възможност от прегряване. Освен това, повечето нови синтетични материи се грижат за отвеждане на влагата далеч от тялото, така че са най-подходящи, ако търсим термобельо, с което ще изпълняваме интензивни физически натоварвания. Обикновено за направата на синтетично термобельо се използват съчетания от спандекс, ликра или полиестер с естествени материали.

Вълненото термобельо също е много добър избор, защото предлага едновременно добра защита от измръзване и контрол над влажността. То, общо взето работи също толкова добре, колкото и синтетичното, но с основния недостатък, че е по-обемно и тежко.

На пазара са налични и модели, направени с голям процент съдържание на коприна. Те са с ниско тегло, но са по-подходящи за по-топло време или занимания на закрито. Най-голямото предимство е комфорта от допира с материята и възможността за наслояване, тъй като термобельото от коприна не е обемно. Коприната обаче, отвежда влагата много по-бавно в сравнение с вълната или синтетиката.

Памучното термобельо е предпочитано предимно заради ниската си цена. То обаче, не се справя добре с отвеждането на влагата и често може да ни остави мокри, а след това и измръзнали.

Burton термобельо

Правилната поддръжка на закупената екипировка, а в случая – термобельо, е начинът да я запазим по-дълго в първоначалния ѝ вид. В зависимост от това от каква материя е изработено бельото, то се поддържа по различен начин.

Синтетичното бельо се поддържа най-лесно, а освен това съхне много бързо. Може да бъде прано в пералня и с топла вода (освен в случаите, в които на етикета изрично е упоменато, че продуктът трябва да се пере само на ръка) и обикновено не се разтегля и не променя формата си дори и при продължителна употреба.

Вълненото термобельо се пере в студена вода, защото в противен случай рискуваме то да се разтегли или да промени формата си. Също така, трябва да избягваме закачането му на простор, отново, за да не се разтегли.

Памучното термобельо също се пере в студена или хладка вода. Съхне доста по-бавно от останалите материи, така че е най-добре да бъде изнасяно „на въздух” за по-бързи резултати. Както вълненото – памучното бельо също се разтяга, ако не бъде простирано правилно.

Коприненото бельо се пере на ръка или в краен случай – програма за деликатно пране в пералнята.

Burton термобельо

Редица варианти за качествено термобельо можем да намерим в колекцията на Burton в Drop In Shop.

Моделите са изработени с различни премиум материали като Polartec®, drirelease® и DRYRIDЕ, които се грижат за това да ни бъде топло, но в същото време да оставаме сухи, без значение какви физически активности изпълняваме.

Няма как да не отбележим, че термобельото от Burton освен всичко останало и изглежда страхотно, така че освен комфортно, то е и стилно. Материите са разтегливи, така че да не ограничават по никакъв начин движенията ни, поддръжката им е супер лесна (заради високотехнологичните материали) и не на последно място – моделите са бързосъхнещи.

Burton термобельо

Основни характеристики на термобельото в колекцията на Burton:

– Разтеглива 360° материя за неограничена мобилност;
– Място за палеца върху маншета /при горната част/;
– Бързосъхнещо и високо дишащо термобельо;
– Защита срещу ултравиолетови лъчи;
– Незадържаща миризми материя;
– Допълнителна дължина;
– Една година гаранция;

Освен термобельо, за да бъдем максимално защитени от студа, от Burton предлагат и различни модели чорапи. Те са изработени от бързосъхнещи материали и са с допълнително подсилени зони при пръстите и петите. Материята в долната част е обработена така, че да не задържа неприятни миризми, а областта на глезена е с добавена еластичност за повече комфорт при носене. Чорапите са ушити с комфортен ластик, който приляга плътно и държи чорапът вдигнат.

Burton чорапи

Висококачественото термобельо от Burton, както и чорапите, създадени за сноуборд приключения, плюс още страхотни стоки за активности на открито можем да намерим онлайн тук или в магазини Drop In на ул. “Раковски” 166 А и “Раковски” 191 Б.

Burton
Снимка: Gabe L’Heureux/Burton snowboards

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.