Само на крачка от приключението

0
 

Сподели

Shares

Вероятно продуктът, с който най-много свързвате марката Keen са хибридните сандали. Те са едновременно проветриви, но удобни, сигурни и предпазващи пръстите. Освен сандали обаче, Keen създават и редица други продукти, едни от които са туристическите обувки.

Три характеристики обединяват всички модели обувки за планина на марката: комфорт, издръжливост, гъвкавост. Мисията на Keen е да ни накара да последваме стъпалата си, а за да стане това възможно, са ни необходими чифт добри обувки. Според Keen всички ние сме само на крачка от всяко приключение, така че продуктите, които предлагат, са изработени именно, за да направим тази крачка.

Keen
Снимка: Keen

Моделът OAKRIDGE е подходящ за продължително ходене по разнообразни терени и е идеален за всички дами, които не знаят накъде ще ги отведат планинските пътеки следващият път. Моделът осигурява стабилност и мека опора, а патентованата от Keen система KEEN.Dry осигурява водоустойчивост, без да прегрява стъпалата. Системата присъства във всички водоустойчиви модели на марката и предпазва стъпалата ни от лоши метеорологични условия, влажен и мокър терен, като в същото време им позволява да дишат.

За стабилността на ходилото, по време на движение, се грижат вградени в стелката и подметката елементи, които осигуряват правилното „лягане” на стъпалото в обувката. Допълнително комфортът се подпомага от стелките EVA, които могат да бъдат сваляни.

Keen Oakridge

Основни характеристики:
Подметка, която не оставя следа;
Състав:
– горна част: кожа и текстил
– подметка: гума;
Технология Cleansport NXT™ за отвеждане на неприятните миризми;
Приблизително тегло на обувката: 377.6 гр;

REVEL III са мъжките туристически обувки, с които нито сняг, нито дъжд може да ни спре да последваме желанието си за приключение. Изработени са с набукова кожа, която осигурява защита при всякакви метеорологични условия и използват системата KEEN.Dry за водоустойчивост и дишаемост.

Sport Depot KeenОще една технология, патентована от Keen, се грижи за комфорта, по време на носене. Системата KEEN.Warm изолира обувките, без да увеличава теглото им. Тя използва бамбукови въглени, вградени в зоните, където има най-голям шанс за измръзване на стъпалата, като по този начин запазва максимално топлината. Освен това в подметката е вградена технологията TRAPOLATOR ™, която използва три слоя изолация, „заключващи” топлината под ходилото.

Keen Revel III
Keen Revel III

Основни характеристики:
EVA междинна подметка;
Подсилени зони на пръстите и петите за по-голяма защита;
Подметка, осигуряваща добро сцепление на сняг и лед;
• Състав:
– горна част – водонепропусклив набук
– подметка – гума;
Тегло: 605 гр;

Keen Durand
Keen Durand

Мъжките обувки DURANT са изработени, за да бъдат максимално комфортни и издръжливи във времето. Освен, че са снабдени с технологията KEEN.Dry, те разчитат и на иновативните PU стелки и двукомпонентна гумена външна подметка.

PU стелките са създадени така, че запазват характеристиките си много по-дълго време от стандартните стелки. Те са изработени за продължително натоварване и обувките, окомплектовани с тях, са изключително подходящи за хора, предприемащи дълги преходи. Устойчиви са на силен натиск и компресия и запазват антишоковите си качества дори при изключително продължителна употреба.

Keen Durand
Keen Durand

Освен това обаче, DURANT са снабдени и с полиуретанова междинна подметка, която осигурява мекота и допълнителна подкрепа в областта на петите и са подсилени в зоните на пръстите и петите за по-добра защита.

Основни характеристики:
Висок профил за по-голяма защита на глезените;
Сваляща се стелка с двойна плътност;
• Състав:
– горна част – текстил, набук
– подметка – гума
Тегло: 635 гр;

Посочените модели обувки от Keen, както и други артикули на марката, можете да намерите в магазини Sport Depot и онлайн тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.